Eugen Mihăescu a lansat un nou album: „Guitaromania Part Two”

23 Apr 2018 | scris de Alex Revenco
Eugen Mihăescu a lansat un nou album: „Guitaromania Part Two” Galerie foto (3)

Este un nou proiect solo al muzicianului Eugen MIHĂESCU, binecunoscutul chitarist al grupului KRYPTON, înfiinţat acum 36 de ani, ce a trecut prin mai multe schimbări de componenţă. El a mai lansat şi alte proiecte precum  AXA PROJECT, NIMIC ÎNTÂMPLĂTOR, ROCK UNPLUGGED sau KRYPTON UNPLUGGED.  

Iată ce spune Eugen despre noul său disc (foto 2 şi 3), ce reprezină un pod peste timp, de la Guitaromania 1993 la Guitaromania Part Two 2018: “Multe dintre ideile de baza ale discului  s-au nascut din studiile zilnice ,din teme pe care le-am pastrat intr-un alt folder, caci nu erau din”filmul KRYPTON” ci doar dintr-o proprie dorinta si ambitie generata de un  motto al copilariei mele : ”Vreau si eu” sa cant asa ca x ,y ,z si ii reamintesc aici ,pe cei care m-au influentat: Dan Andrei Aldea (caruia i-am dedicat primul album-Guitaromania 1993),Tony Mac Alpine, Jason Becker, Marty Friedman, Peter Green, Steve Lukather, Neal Schon, Allan Holdsworth , George Lynch, Michael Schenker.

Aceste nume m-au marcat si mi-au dat un” pasaport ”pentru un drum mai lung in cariera mea !Nu m-au impresionat niciodata ”slalomistii-vitezomani”,doboratori de recorduri in ”speed-omania” executiilor ci doar conceptia unor partituri si tabloul creativ! Stilul in ansamblul acestui GUITAROMANIA  ,este o paleta variata de la neoclasic-rock/progresiv si heavy metal pana la fusion ,cu nuantele de feeling sau power specifice genului si evident ,cu upgrade-urile valului 2018. 

Este un album solo ,fara nicio participare din lumea muzicienilor-colegi ,el fiind conceput si interpretat in totalitate de subsemnatul. Surpriza pentru auditori nu consta in aceasta destainuire ci in participarea a trei nume cu ”greutate” in domeniul vocilor recognoscibile : Claudiu Cîrţînă -voiceover la Rock Fm /Romania tv si Flaviu Crisan – actor,voiceover la Cinemax Romania,Discover Romania si Costi Sandu (Iris).

Guitaromania reprezinta o  introspectie in interioarele mele ,acolo unde Ego-ul si Alter Ego-ul, mai simt uneori nevoia de a intra intr-un sincron si unde impreuna cu muzica viselor mele, formeaza o singura vibratie. E o reintoarcere la instrumentistul din mine. Multumesc Casei de Discuri Soft Records pentru aceasta colaborare. “

CD-ul costă 29,99 lei şi este disponibil aici http://www.mycd.ro/index.php?id_product=4304&controller=product&id_lang=1

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră