De Dragobete, Toto Cutugno îi îndeamnă pe români să creadă în propriile tradiții!

24 Feb 2016 | scris de Alex Revenco
De Dragobete, Toto Cutugno îi îndeamnă pe români să creadă în propriile tradiții!

Celebrul cântăreț italian, iubitor al culturii și tradițiilor românești, a transmis concetățenilor noștri „să credem în această tradiție pentru ca și strănepoții noștri să se poată bucura de ele”.Cutugno a aflat de la organizatorii concertului de la Cluj câte ceva din tradițiile românești, despre care spune că „sunt foarte frumoase și că ar trebui păstrate vii și nealterate”.

Câteva obiceiuri românești care l-au impresionat pe italian

-Atât băieții, cât si fetele au datoria de a fi veseli în această zi pentru a avea parte de iubire întreg anul.
- De Dragobete păsările își aleg perechea pe viață, iar cele rămase singure nu-și fac cuib și n-au pui până la anul următor
- Cei care vor să nu se despartă de cei dragi nu lasă să treacă ziua fără un sărut.
-Tinerii îmbrăcați în straie frumoase obișnuiesc să se strânga in paduri și să culeagă cele dintâi flori ale primăverii. La ceasul prânzului, fetele pornesc către sat iar băieții aleargă după ele, încercând să le prindă și să le dea un sărut.
-În unele zone ale țării, fetele tinere își pun busuioc sfințit sub pernă, având credința că Dragobetele le va ajuta să găsească iubirea adevarată

Spectacolul este dedicat doamnelor și domnișoarelor

Toto Cutugno va sosi în curând în România, pentru mult așteptatul său concert din 13 martie, ce va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj, de la ora 19.00. Intitulat Best Of Toto Cutugno, spectacolul este dedicat tuturor doamnelor și domnișoarelor, fiind în preajma Zilei Internaționale a Femeii! Fanii și mai ales admiratoarele artistului vor putea asculta melodii precum „L’Italiano“, „Serenata“, „Insieme: 1992”, „Figli”... și multe altele, special compuse pentru reprezentantele sexului frumos. Biletele pentru concertul Toto Cutugno se găsesc la casa de bilete a Sălii Polivalente, pe biletoo.ro și magazinele partenere.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră