Data nașterii lui Prince, sărbătorită oficial în Minnesota

07 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Data nașterii lui Prince, sărbătorită oficial în Minnesota

Astăzi, când celebrul muzician american ar fi împlinit 58 de ani, guvernatorul Mark Dayton a declarat ziua de 7 iunie 2016 „Ziua Prince” în Minnesota.

Locuitorii statului Minnesota, în violet

După cum se știe, eroul local a murit pe 21 aprilie a.c. în urma unei supradoze accidentale cu fentanil, substanță produsă pe cale sintetică din grupa analgezicelor opioide, folosit ca anestezic, narcotic și la tratamentul durerilor cronice. Ieri, când guvernatorul Dayton a semnat decretul, a sugerat locuitorilor din Minnesota să poarte ceva de culoare violet, în amintirea celui care a compus „Purple Rain”.

Hall of Fame și PETA îl omagiază pe Prince

Ziua de naștere a lui Prince va fi sărbătorită și la Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland, Ohio, printr-o petrecere intitulată „Let's Go Crazy” (piesă Prince din 1984). Superstarul muzicii pop a fost inclus în Hall of Fame în 2004. În același timp, activiștii pentru drepturile animalelor din organizația People For the Ethical Treatment of Animals (PETA) plănuiesc să celebreze și ei ziua lui Prince, prin reeditarea cântecului „Animal Kingdom”, compus în 1999 (când PETA a împlinit 20 de ani). 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră