Cum a fost la ultimul concert AC/DC + Axl în Europa (video)

16 Iun 2016 | scris de Alex Revenco
Cum a fost la ultimul concert AC/DC + Axl în Europa (video)

 

După cele 12 concerte programate inițial, AC/DC + Axl Rose au mai avut un super show ieri seară, la Esprit Arena din Dusseldorf.

La Londra și Manchester Axl a trecut „examenul” cu brio

Anunțat în urmă cu două săptămâni, ultimul concert din turneul european Rock or Bust a reușit să strângă 30.000 de spectatori pe Esprit Arena, terenul echipei de fotbal Fortuna din Bundesliga 2. Au venit fani AC/DC din Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg care s-au bucurat împreună de un spectacol rock autentic. Privit, inițial cu scepticism, de la primul concert  -Lisabona și până la penultimele , Axl a demonstrat că este un showman autentic cu o voce de excepție. „Examenele” ce au contat cel mai mult au fost cele de la Londra și Manchester, unde exigentul public britanic i-au dat girul lui Axl și, la un moment dat, i-au scandat numele!

Tyler Bryant And The Shakedown

Înainte de concert, peste tot atmosferă de sărbătoare AC/DC: bărbați și femei îmbrăcați în tricouri inscripționate cu grupul favorit, în berării se asculta muzica lor, toată lumea vorbea despre concert și de faptul că au venit, auzind de la alții, că show-ul este foarte bun, cu mai multe piese noi. La întrebarea, și cum va fi Axl Rose? răspunsurile erau aproape aceleași: am auzit că e ok, e rock, cântă bine, AC/DC au făcut bine că l-au luat. Și a venit concertul (arena acoperită) după ce deschiderea a fost asigurată de Tyler Bryant And The Shakedown (n-am auzit până acum). Interesant este că între trupa din deschidere și ultimele pregătiri pentru AC/DC suportul muzical a fost 100% Rolling Stones.

Cum a fost? Bine de tot !

După un spectaculos și zgomotos intro cu flăcări, artificii etc a început concertul. De la început Angus Young a „tras linia”: el și colegii sunt AC/DC, Angus este invitatul lor. De altfel, în 75% din timp, pe cele 5 ecrane (semicercul din centru, de deasupra celor 36 de boxe Marshal și cele patru din stânga/ dreapta scenei) Angus este în prim plan. Axl însă își face treaba foarte bine, e de acolo cum se zice, iar fanii simt asta și apreciază ca atare. Spre deosebire de concertele AC/DC cu Brian, de foarte multe ori Axl îi are ca backing vocals pe Cliff Williams și Stevie Young, ceea ce e foarte bine.

Ce va fi ? Nu se știe!

Pe Axl Rose îl așteaptă o vară extrem de solicitantă. Nu peste mult timp el începe cu Guns N'Roses turneul american de come back iar după o scurtă pauză cele zece concerte amânate de AC/DC pentru luna august. Axl îl place mult pe Angus (chiar mai mult decât pe Slash) dar și reciproca e valabilă. Angus Young a spus în mai multe rânduri că, împreună cu Axl au reintrodus în circuitul concertelor piese mai vechi, ce nu erau niciodată cântate cu Brian. Printre raritățile cântate în actualul turneu european (și la Dusseldorf) se numără "Riff Raff", "Rock 'N' Roll Damnation", "Touch Too Much" and "If You Want Blood (You've Got It)". Recent, Angus Young a spus că scopul principal a fost să termine turneul Rock Or Bust și apreciază că Axl a ajutat AC/DC. Despre ce va fi în viitor, nu se știe.

Lista pieselor de la Dusseldorf (2 ore 1/2)

Rock or Bust, Shoot to Thrill, Hell Ain't a Bad Place to Be, Back in Black, Got Some Rock & Roll, Thunder, Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Rock 'n' Roll Damnation, Thunderstruck, High Voltage, Rock 'n' Roll Train, Hells Bells, Given the Dog a Bone, If You Want Blood (You've Got It), Touch Too Much,
Sin City, You Shook Me All Night Long, Shot Down in Flames, Have a Drink on Me, T.N.T., Whole Lotta Rosie, Let There Be Rock (Angus Young -solo chitară ), La bis- Highway to Hell (Angus Young chitară intro), Riff Raff, For Those About to Rock (We Salute You).

Mai jos ai un video reprezentativ despre turneul european AC/DC + Axl Rose 2016. Vezi și reacția fanilor AC/DC și secvențe din mai multe concerte, în total, aproape patru ore. 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră