Cel mai bun compozitor al anului, Adele !

20 Mai 2016 | scris de Alex Revenco
Cel mai bun compozitor al anului, Adele !

La Gala Ivor Novello Awards, Adele a câștigat premiul atribuit celui mai bun compozitor, pentru albumul 25, ce a înregistrat vânzări record (peste 15 milioane de exemplare)

Ivor Novello, entertainer din Țara Galilor

Având concert în aceeași seară cu gala, Adele nu și-a ridicat ,personal, premiul dar a trimis un video de mulțumire, în care a spus că este profund recunoscătoare pentru prestigiosul trofeu. Premiile Ivor Novello sunt decernate anual, la Londra, de către British Academy of Songwriters, Composers and Authors (BASCA), din anul 1955. David Ivor Davies (1893 – 1951), cunoscut ca Ivor Novello, a fost un compozitor și actor galez care a devenit unul dintre cei mai mari entertaineri britanici din prima jumătate a secolului XX.

Damon Albarn, Premiul pentru întreaga activitate

Revenind la Gala Ivor Novello 2016, Premiul pentru întreaga activitate i-a fost decernat lui Damon Albarn, compozitorul grupului Blur, ca recunoaștere a lucrărilor sale ce acoperă variate genuri muzicale, rock, pop, rap, world music și operă. Alte premii au primit Portishead, Bryan Adams și grupul irlandez de indie-folk The Villagers, al cărui album, „Darling Arithmetic” a fost desemnat Albumul anului.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră