Alina's Angels, concert de caritate în Club A. Banii din bilete sunt pentru tratamentul Alinei

08 Sep 2015
Alina's Angels, concert de caritate în Club A. Banii din bilete sunt pentru tratamentul Alinei
Nightlosers, Teodora Enache, Ioan Gyuri Pascu cântă vineri, 11 septembrie, începând cu ora 20.00, în Club A, unde intrarea este 15 lei. Ei vor fi aici pentru a o ajuta pe Alina. Cine e Alina ? Citeşte mai jos emoţionanta scrisoare a soţului ei. Dragi prieteni, suflete calde,

Soția mea, Alina – Marinela Țolea, se luptă cu cancerul de sân de aproape 9 ani, la începutul lui 2010, când boala a revenit cu metastaze generalizate, dându-i-se maximum 6 luni de viață. Avea metastaze pe plămâni, pe oase, la ficat și la ovare. Plus pe suprafața cerebeloasă. În România, atât la Cluj, unde se află cel mai bun și mai modern institut oncologic din țară, cât și la Arad, unde era oncologul ei curant, sau la București, nimeni nu mai vedea vreo șansă de a lupta cu stadiul în care ajunsese boala. Culmea e că ulterior am aflat că boala a revenit din cauza unei greșeli medicale, de diagnosticare, făcută la Cluj. La Viena, la AKH, și la Houston, în urma reanalizării lamelor histopatologice și a blocului de parafină de la prima operație, din primăvara lui 2007, ni s-a spus că a pierdut trei ani de tratament corect, deoarece analizele hormonale au fost greșite (negative), Alinei nefiindu-i indicat tratamentul de inhibare hormonală. Ori, Viena și Houstonul au stabilit că asta era chiar cauza bolii!

Are nevoie de Ammonaps, medicament fabricat în Suedia
Astăzi, Alina este în viață datorită tratamentelor prescrise la Viena, de către profesorul Zielinski, și la Houston, de către profesorul Burzsynski. Combinația acestor tratamente este vitală, dar tratamentul prescris de către dr. Burzsynski este singurul care i-a pus boala în remisie, metastazele de la creier, de pildă, dispărând în totalitate (erau 8). Acest tratament este unul considerat multă vreme neconvențional, iar de puțin timp, de când a fost acreditat de către F.D.A. (în SUA – Federal Drug Administration), este unul marginal, orfan cum se spune în limbajul de specialitate. AMMONAPS este fabricat în Suedia, la Stockholm, de către The Orphans International, și ne costă cca. 3000 USD lunar. Suma este neacoperită de asigurări, în România medicamentul fiind doar listat, fără nicio șansă de compensare. O astfel de sumă este imposibil de acoperit în România, chiar dacă Alina este medic stomatolog. Fiind și pacient, bolnav de cancer de atâta timp, activitatea ei nu mai este desfășurată într-un program normal și la o capacitate 100%, dar chiar și așa AMMONAPS-ul ar fi imposibil de achiziționat fără sprijin.

Băiatul Alinei a împlinit 14 ani
Iată de ce, astăzi ne aflăm la a doua campanie de crowdfunding, oamenii simpli, buni creștini sau pur și simplu suflete calde, fiind nu o dată ceea ce noi numim „îngerii Alinei”, cei ce îi păstrează speranța și îi susțin lupta. Adevărata motivație a Alinei, dincolo de credința și voința ei, este reprezentată de fiul nostru, Paul Andrei, care a împlinit anul acesta 14 ani (i-am făcut buletinul) și care la anul are examenul de capacitate, pentru admiterea la liceu. De la 5 ani, cât avea Andi când am aflat de boala Alinei, rugăciunile mamei pentru a-și putea crește fiul au fost în chip minunat ascultate și răsplătite. Ne rugăm în continuare ca Alina să-l vadă terminându-și studiile, căsătorindu-se și - făcându-și un rost - așezându-se la casa lui. Vă rog să ne fiți alături, să o ajutați pe Alina să își procure tratamentul, pentru ca speranța ei să rămână aprinsă și lupta noastră pentru viață să prindă noi puteri! De la sfârșitul acestei luni singura speranță pentru achiziționarea tratamentului este legată de generozitatea și solidaritatea oamenilor buni, a "îngerilor Alinei". Susținerea dumneavoastră ar putea fi decisivă, iar recunoștința noastră niciodată pe măsură!

Cu deplină încredere și considerație,

Dacian Țolea,

Soțul Alinei și tatăl lui Andi

 

 

 

 

 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră