Leonard Cohen: ''Sunt pregătit să mor''

12 Oct 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Leonard Cohen: ''Sunt pregătit să mor''

O declarație a Leonard Cohen, făcută ziarului The New Yorker, a șocat. Artistul, în vârstă de 82 de ani, a declarat într-un interviu că își dorește să încheie numeroasele proiecte muzicale și literare începute, dar că, în același timp, este pregătit să moară.

''Am terminat unele lucruri. Nu știu câte altele o să mai pot termina pentru că în acest moment trec printr-o stare de oboseală profundă... Sunt momente în care nu fac altceva decât să stau întins. Nu mai pot cânta și mă lasă repede și spatele.'', a declarat Cohen. Însă, ''marea schimbare este proximitatea față de moarte'', explica artistul. ''Îmi place să închei lucrurile dacă pot. Dacă nu, asta e, e OK. Să termin lucrurile pe care le-am început este felul meu de a fi''.

Cohen a dezvăluit în interviu informații despre starea precară de sănătate, care nu îi mai permite să muncească așa ''ca pe vremuri''. ''Pot lucra cu mai multă concentrare și continuitate decât când aveam obligația de a mă întreține, de a fi soț, de a fi tată. Acele distrageri sunt în mod radical diminuate în acest moment. Singurul lucru care atenuează producția maximă este doar starea corpului meu'', a declarat artistul.

În încheierea interviului, care va aparea curând în ziarului The New Yorker, artistul a declarat că este pregătit să moară. ''Sunt pregătit să mor. Cam asta e tot ceea ce poate fi spus de mine'', a spus el.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră