Tot ce trebuie să știți înaintea premierei serialului „Zei americani”

20 Apr 2018 | scris de Sebastian S. Eduard
Tot ce trebuie să știți înaintea premierei serialului „Zei americani”

 Serialul „Zei americani” (American Gods), bazat pe bestseller-ul internațional tradus în peste 30 de limbi, scris de Neil Gaiman, și dublu nominalizat la premiile Emmy 2017, debutează în această seară, de la ora 22:50, pe AXN.

Producția „Zei americani”, în care realitatea se îmbină magistral cu fantezia, spune povestea unui  nou tip de război – cel între Vechii și Noii Zei. Zeii Vechi au fost aduși în Statele Unite ale Americii, așa cum le știm astăzi, de imigranți pe parcursul ultimilor 500 de ani. 

Tradiționali, Zeii Vechi au rădăcini mitologice din diferite culturi ale lumii – Odin (mitologia nordică), Czernobog (cea slavică), Bilquis (personajul biblic Regina din Sheba și zeița iubirii), Anansi (folclorul african), Anubis (cultura egipteană) și Easter (păgân germanic). Cât se poate de reali, aceștia au luat formă umană și, timp de secole, au căutat adepți și venerație, reușind să supraviețuiască până când și-au făcut apariția Zeii Noi – precum Tehnologia sau Media. 

Noul război care este pe cale să înceapă între Zeii Vechi și cei Noi este descris prin ochii lui Shadow Moon (Ricky Whittle). Cu câteva zile înainte să fie eliberat din închisoare, soția sa, Laura, moare într-un accident auto. În avionul care îl ducea la înmormântarea acesteia, Shadow îl întâlnește pe Mr. Wednesday (Ian McShane), un bătrân excentric și enigmatic care îl angajează ca bodyguard și partener de călătorie. Când Laura reapare, nici vie dar nici moartă, Shadow începe să realizeze că poveștile despre mituri, zei și magie pe care Mr. Wednesday le spune au un sâmbure de adevăr. 

Cei doi pornesc într-o călătorie profundă, inițiatică, în inima Americii, spre o lume ascunsă, unde magia este reală, cu scopul de a îi convinge pe Zeii Vechi să se unească și să lupte împotriva Zeilor Noi. Pe măsură ce Shadow traversează țara, acompaniindu-l pe Mr. Wednesday, luptă din răsputeri să accepte noua realitate și mai ales rolul lui în ea, dar și să afle mai multe despre trecutul său misterios.
 

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră