Top modelul Iman critică obsesia „occidentală” pentru tinerețe: „În Africa, sărbătorim îmbătrânirea”

31 Dec 2022
Top modelul Iman critică obsesia „occidentală” pentru tinerețe: „În Africa, sărbătorim îmbătrânirea”

Într-un interviu acordat ediției britanice Vogue, fostul model Iman își oferă părerile despre îmbătrânire și obsesia pentru tinerețe din industria modei, scrie MadameFigaro.

La 67 de ani, Iman înțelege cu calm îmbătrânirea și nu încearcă să-și schimbe aspectul pentru a arăta mai tânără. Așa susține ea într-un interviu publicat în numărul din ianuarie 2023 al revistei britanice Vogue pe a cărui copertă se află.

Cea care s-a retras din modelling în 1989 pentru a se concentra pe familia ei nu crede că ceilalți colegi ai ei pot ceda presiunii din industrie fără să treacă sub cuțit. „O prietenă îmi spunea că a existat o creștere operațiilor estetice, totul pentru că [oamenii] se urmăreau unii pe alții la întâlnirile Zoom”, spune ea cu o privire „nedumerită” în acest interviu. „Dacă ești îngrijorat din cauza asta, plasează camera [astfel încât să fie înclinată în jos], pentru numele lui Dumnezeu!” , îi sfătuiește râzând văduva lui David Bowie.

O „mentalitate occidentală”

Modelul somalez asigură că obsesia pentru tinerețe nu face parte din cultura ei. „Sunt din Africa, sărbătorim îmbătrânirea”, continuă producătorul serialului Youtube Supreme Models, spunând că frica de îmbătrânire „este cu adevărat o mentalitate înrădăcinată în Occident” și că, în ceea ce o privește, a îmbătrâni nu a fost niciodată ”o problemă” pentru ea.

Iman își exprimase deja părerea puternică despre relația ei cu trecerea timpului în coloanele revistei americane Harper's Bazaar din 2018. Actrița Taraji P. Henson, care a condus interviul, a întrebat-o apoi ce înseamnă pentru ea să „îmbătrânească grațios”.  Fidelă stării ei de spirit dezinhibate, fondatoarea brandului Iman Cosmetics răspunsese  atunci: „Filozofic? Să nu-ți pese. Fizic? Să ai grijă de pielea ta.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Une publication partagée par IMAN (@the_real_iman)

Alte stiri din Life style

Ultima oră