Franța interzice denumirea de friptură, cârnați sau șuncă pentru produsele vegetariene

27 Feb 2024
Franța interzice denumirea de friptură, cârnați sau șuncă pentru produsele vegetariene

Guvernul francez a publicat marți, 27 februarie 2024, un nou decret care specifică lista denumirilor rezervate produselor de origine animală și, prin urmare, interzise pentru produsele pe bază de proteine ​​vegetale, scrie Ouest France

Aceasta a fost o cerere de lungă durată din partea sectorului industriei carnii si a produselor din carne. Un nou decret a fost publicat marți, 27 februarie, de guvern, relatează AFP . Acesta specifică lista de denumiri rezervată produselor de origine animală și, prin urmare, interzisă pentru produsele pe bază de proteine ​​vegetale.

Termeni precum „șuncă pe bază de plante”, „cârnat vegan” sau „slănină vegetariană” ar putea crea confuzie în rândul consumatorilor, spune specialistii. Astfel termenii „care se referă la denumirile de specii și grupuri de specii de animale, la morfologia sau anatomia animalelor” sunt acum interziși pentru comercializarea sau promovarea unui produs care conține proteine ​​vegetale, precizează AFP. Din lista fac parte termeni ca bacon, chorizo, cordon-bleu, șuncă, slănină, pastramă, pateu, salam sau cârnați.

 

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră