Cum s-a schimbat viața unei tinere care a slăbit aproape 60 kg - Proiect FOTOGRAFIC

25 Iun 2015
Cum s-a schimbat viața unei tinere care a slăbit aproape 60 kg - Proiect FOTOGRAFIC
Alessandro Vincenzi, un fotograf italian stabilit în Barcelona, Spania, interesat de poveşti din fostele ţări comuniste, a documentat povestea Sandrei, o tânără plină de viață din Spania, care la vârsta de 31 de ani a luat decizia de a se supune unei intervenţii chirurgicale de bypass gastric ca tratament pentru obezitate morbidă.
 
Vincenzi, care a lucrat pentru un timp ca biolog pentru Medecins Sans Frontieres, a fost motivat de o prietenă, care lucra într-un spital unde există un program pentru persoanele bolnave de obezitate. Între 1993 şi 2006, procentul populației spaniole care luptă cu obezitatea morbidă s-a triplat, de la 1,8% la 6,1%, principalele cauze fiind accesul limitat la alimente sănătoase, precum lipsa informațiilor.
 
Vincenzi a întâlnit-o prima oară pe Sandra când s-a interesat de programul spitalului. Operaţia de bypass gastric este un proces îndelungat și dureros, deoarece implică separarea stomacului în două "buzunare", unul mai mic în partea de sus și unul mai mare în partea de jos, și reconectarea intestinului cu fiecare. Pentru a fi aprobată operaţia, pacienții trebuie să treacă timp de un an prin programe de consiliere nutriţională şi evaluări psihiatrice, și, în multe cazuri, trebuie să slăbească înainte de a fi candidaţi viabili. 
 
Când Sandra a ales să facă operaţia, a fost descurajată de unele persoane dragi ei, dar Vincenzi spune că mama ei a fost de partea ei la fiecare pas. Sandra a încercat să slăbească, iar în ultimii ani ea a fluctuat între 124 kg și 100 kg.
 
După operaţie Sandra are aproximativ 70 kg.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră