Canada a legalizat consumul de marijuana în scop recreaţional

20 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Canada a legalizat consumul de marijuana în scop recreaţional Galerie foto (2)

Canada se alătură în curând celor câtorva locuri din lume în care canabisul este legal. Aplaudată de unii, contestată de alţii, decizia Guvernului federal canadian nu lasă pe nimeni indiferent. Care va fi impactul unei astfel de decizii? Greu de spus. Deocamdată, ceea ce este clar, este anunţul că Parlamentul canadian a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional la nivel naţional. Canada devine astfel prima ţară din G7 care legalizează canabisul la scară naţională.

"Legea Canabis" sau proiectul de lege C-45 privind legalizarea canabisului, a fost aprobată marţi de Senat cu 52 de voturi "pentru" şi 29 "împotrivă". Camera Superioară a Parlamentului a decis să nu prelungească dezbaterile pe tema legalizării şi să accepte viziunea Guvernului Trudeau, în special în privinţa cultivării la domiciliu, scrie ici.radio-canada.ca.

Legea reglementează cum poate fi crescută, distribuită şi vândută marijuana.

Canadienii vor putea cumpăra şi consuma canabis în mod legal începând cu septembrie.

Posesia de marijuana a devenit infracţiune în 1923 în Canada dar folosirea ei în scopuri medicale este legală din 2001.

Prim-ministrul Justin Trudeau a afirmat pe Twitter că până acum „a fost prea uşor pentru copiii noştri să obţină marijuana şi prea uşor pentru infractori să obţină profiturile”.

Guvernul este aşteptat să ofere între opt şi 12 săptămâni provinciilor şi teritoriilor pentru a crea o piaţă pentru marijuana. În acest timp, industria şi poliţia se pot pregăti pentru noua lege. 

Începând cu septembrie, canadienii vor putea cumpăra marijuana în diverse magazine dar şi online de la producători licenţiaţi.

Persoanele peste 18 ani, în unele provincii peste 19, vor putea deţine 30 de grame de canabis uscat.

 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Life style

Ultima oră