Câinii execută instinctiv comenzile umane

21 Ian 2020
Câinii execută instinctiv comenzile umane

Câinii dresaţi să se aşeze, să stea culcaţi sau să întindă o lăbuţă îşi amintesc aceste comenzi o viaţă întreagă.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă indieni au descoperit că animalele de pe stradă pot executa, de asemenea, comenzi de gesturi fără a fi în contact mai întâi cu oamenii.

Specialiştii de la Institutul de Educatie, Ştiinţă şi Cercetare din Kolkata au lucrat cu câini de pe stradă în mai multe oraşe indiene. Patrupedelor le-au fost date două boluri cu mâncare, fiindu-le indicat doar unul dintre acestea.

Jumătate dintre animale erau prea speriate să se apropie. Dar 80% dintre câinii care au îndrăznit să verifice conţinutul bolurilor au respectat semnalul uman. Acest lucru arată că patrupedele nu pot înţelege gesturi complexe doar uitându-se la oameni.

„Credem că este destul de uimitor ca un câine să poată înţelege un gest atât de abstract precum indicaţia de moment”, a subliniat dr.Anindi Bhadra din cadrul echipei de cercetători.

„Aceasta înseamnă că observă cu atenţie persoana pe care o întâlnesc prima dată şi îşi folosesc cunoştinţele despre oameni pentru a lua o decizie. Acest lucru dezvăluie inteligenţa şi adaptabilitatea lor”, a mai spus dr.Bhadra.

Alte stiri din Life style

Ultima oră