Orașul tău se află pe lista? Verifică acum dacă s-a înscris deja în portalul #WiFi4EU

06 Apr 2018 | scris de Istvan Deak
Orașul tău se află pe lista? Verifică acum dacă s-a înscris deja în portalul #WiFi4EU

Ai aflat despre inițiativa Uniunii Europene (UE) pentru internet gratuit în spațiile publice? Peste 10.000 de municipalități s-au înscris deja în portalul #WiFi4EU. Orașul tău se află pe listă?

Municipalitățile interesate, din întreaga UE, sunt invitate să se înregistreze, începând de marți, 20 martie, în portalul on-line #WiFi4EU, în scopul obținerii de finanțare europeană pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Primele cereri de proiecte vor fi lansate la jumătatea lunii mai prin programul WiFi4EU, care oferă bonuri în valoare de 15.000 de euro. Acestea pot fi utilizate de localități pentru a institui puncte de acces Wi-Fi în spații publice, cum ar fi biblioteci, muzee, parcuri sau piețe publice.

Cum poate beneficia o municipalitate de un bon valoric WiFi4EU:

- etapa de înregistrare: începând cu data de 20 martie 2018  localitățile ar trebui să se înregistreze în portalul www.WiFi4EU.eu;
- etapa de depunere: primele cereri de finanțare vor putea fi depuse, începând cu mijlocul lunii mai 2018, localitățile înregistrate putând solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WIFI4EU, ce vor fi distribuite pe baza principiului „primul sosit, primul servit”;
- etapa de atribuire: Comisia va anunța cele 1.000 de localități care vor primi finanțare în această primă etapă, asigurându-se un echilibru geografic; fiecare țară participantă va primi cel puțin 15 bonuri valorice.

Localitățile vor putea utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achiziționa și instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în anumite centre ale vieții publice locale pe care le-au ales în acest sens.

Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de localități.

Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal.

Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

În următorii doi ani vor mai exista încă patru oportunități de depunere a cererilor de finanțare în cadrul WiFi4EU. Până în 2020, 120 milioane de euro din bugetul UE vor fi alocate pentru finanțarea echipamentelor necesare furnizării de servicii Wi-Fi publice gratuite, în aproximativ 8.000 de localități din toate statele membre, precum și din Norvegia și Islanda.

Inițiativa WiFi4EU se înscrie în contextul unei revizuiri ambițioase a normelor UE din domeniul telecomunicațiilor, care include noi măsuri menite să răspundă nevoilor crescânde în materie de conectivitate ale europenilor și să stimuleze competitivitatea Europei.

Municipalitățile (sau administrațiile locale echivalente) și entitățile care își pot depune candidatura pentru a
participa la inițiativa WiFi4EU, enumerate AICI, au fost convenite cu fiecare țară participantă. Verificaţi lista!

 

 

SHARE

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din It

Ultima oră