Co-fondatorii Instagram au trântit uşa şi au plecat. Care e motivul demisiei

25 Sep 2018
Co-fondatorii Instagram au trântit uşa şi au plecat. Care e motivul demisiei

Co-fondatorii Instagram, aplicaţia specializată în distribuirea de fotografii online, proprietate a Facebook, şi-au anunţat demisiile la 24 septembrie, seara. Presa americană atribuie această pleacare intempestivă conflictelor cu conducerea grupului care au apărut de mai multe luni. Motivul ar fi lipsa de autonomie pentru Instagram, devenit un preţios instrument de creştere pentru Facebook, scrie latribune.fr.

Decizia vine la şase ani după ce reţeaua specializată în distribuţia de fotografii a fost cumpărată de Facebook, cu un miliard de dolari.

Kevin Systrom a scris, într-un comunicat, că el şi partenerul său afaceri Mike Krieger plănuiesc să-şi ia nişte timp liber ca să-şi exploreze curiozitatea şi creativitatea. Cei doi ocupau posturile de director general şi director tehnic la Instagram.

Potrivit presei americane, cei doi au demisionat deoarece Facebook controlează din ce în ce mai mult Instagram, deşi Mark Zuckerberg le promisese independenţă, dar oficial nu a fost prezentat niciun motiv pentru aceste demisii.

Instagram este partea companiei care înregistrează cea mai rapidă creştere, în condiţiile în care tot mai mulţi adolescenţi şi tineri renunţă la Facebook.

 

Alte stiri din It

Ultima oră