Un film de Cannes proiectat la Festivalul Anonimul

17 Iul 2015
Un film de Cannes proiectat la Festivalul Anonimul
Filmul "The Lobster", de Yorgos Lanthimos, care a primit Premiul Juriului la Cannes 2015, va fi proiectat în deschiderea Festivalului Internațional de Film Independent Anonimul, ce se va desfășura între 17 și 23 august, în localitatea Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, informează Agerpres.

''Ideea pentru acest film a pornit de la discuții despre felul în care oamenii simt că ar trebui să fie implicați într-o relație, cum sunt văzuți cei care nu reușesc să facă acest lucru, cum ești considerat inferior dacă nu poți fi cu cineva, eforturile pe care aceștia le fac pentru a fi cu cineva, temerile și toate acele lucruri care ne urmăresc în momentul în care încercăm să fim cu cineva", explică Lanthimos.

Colin Farrell și Rachel Weisz joacă în film alături de John C. Reilly, Lea Seydoux și Angeliki Papoulia și o serie de actori neprofesioniști.

Proiecția filmului la Anonimul este în premieră în România.
Selectorul festivalului, Ludmila Cvikova, va propune anul acesta șase titluri pentru competiția de lungmetraj, printre care filmul românesc "Lumea e a mea", în regia lui Nicolae Constantin Tănase.

Peste 400 de scurtmetraje din 30 de țări au fost înscrise pentru Competiția de Scurtmetraj Ficțiune și Animație, selecția acestora aparținând criticului de film Irina-Margareta Nistor.
Scurtmetrajele selectate concurează pentru premiul pentru "Cel mai bun scurtmetraj străin", respectiv "Cel mai bun scurtmetraj românesc", acordate prin votul publicului.
Fundația Anonimul va acordă și anul acesta Premiul Ovidiu Bose Paștină.
 

Alte stiri din Film

Ultima oră