Dragoste, gastronomie și a doua șansă în filmul „Burnt: Super Chef” cu Bradley Cooper în rolul principal (VIDEO)

18 Oct 2015
Dragoste, gastronomie și a doua șansă în filmul „Burnt: Super Chef” cu Bradley Cooper în rolul principal (VIDEO)
Chef-ul Adam Jones (Bradley Cooper) a avut totul – şi a pierdut totul. Un adevărat rockstar cu 2 stele Michelin, dar şi cu obiceiuri nesănătoase pe măsură, fostul enfant terrible de pe scena resturantelor din Paris a făcut totul altfel, de fiecare dată, şi nu i-a păsat niciodată decât de emoţia creării unei explozii de gusturi. Totuşi, pentru a avea propria sa bucătărie şi a obţine cea de-a treia stea Michelin, va avea nevoie de tot ce e mai bun de partea lui, inclusiv de frumoasa Helene (Sienna Miller).

„Burnt” este o poveste remarcabilă, amuzantă şi emoţionantă despre dragostea pentru gastronomie, iubirea dintre doi oameni şi importanţa de a primi o a doua şansă în viaţă.

Filmul „Burnt: Super Chef” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 23 octombrie 2015.

Cinematografie vs gastronomie
Mâncarea a devenit o adevărată obsesie aparţinând stilului de viaţă modern, decât simpla necesitate, cum era considerată acum 20 de ani. Programele TV oferă o gamă variată de emisiuni cu şi despre gătit, bucătăria reprezintă punctul central din casă, târgurile agroalimentare sunt pretutindeni, cărţile despre gătit sunt noile „volume de pus pe măsuţa de cafea”, iar social media îi ademeneşte pe oameni spre noi restaurante. Maeştrii bucătari, care poartă cu mândrie denumirea de „Chef”, sunt priviţi ca nişte staruri rock, şi se poartă în consecinţă.

Regizorul John Wells a fost atras de scenariul lui Steven Knight pentru „Burnt” în parte datorită acestei noi culturi, dar şi pentru că oferea o perspectivă mai profundă asupra lumii unice a patronilor de restaurante. „Am citit scenariul şi mi-a plăcut mult. Întotdeauna sunt atras de o scriitură bună şi am fost cucerit de personajul lui Adam Jones. Este un bărbat care a avut parte de mult succes în trecut, urmat apoi de un eşec răsunător. El dispare, apoi reapare, hotărât să recâştige acel succes. Şi descoperă că poate face acest lucru doar cu ajutorul altor oameni, realitate pentru care narcisismul şi ego-ul lui nu sunt pregătite. Steve Knight a scris o poveste minunată despre un bărbat care e forţat să se maturizeze şi să înveţe de ce are nevoie pentru a reuşi în viaţă, nu doar în profesia lui.”

Pentru a oferi credibilitate şi informaţii relevante, scenaristul Steven Wright a apelat la Marcus Wareing, Chef-ul britanic posesor al două stele Michelin şi prezentator al celebrului show „Master Chef” de la BBC TV. „Am fost mirat să aflu despre cineva care scria un film despre lumea mea, astfel că m-am întâlnit cu Steven şi am petrecut mult timp discutând. I-am împărtăşit multe poveşti din culise din propria mea experienţă în bucătărie, dar şi a altora. Este o lume mică în care lucrăm, aşa că ştim cu toţii ce se întâmplă în bucătăriile celorlalţi.”

Din distribuția filmului mai fac parte: Omar Sy (Michel), Daniel Brühl (Tony), Riccardo Scamarcio (Max), Matthew Rhys (Reece), Emma Thompson (Dr. Rosshilde), Uma Thurman (Simone) şi Lily James (Sara).


 

Alte stiri din Film

Ultima oră