Un partid din Austria cere închiderea imediată a pieței muncii pentru români și bulgari

15 Oct 2015
Un partid din Austria cere închiderea imediată a pieței muncii pentru români și bulgari
În plină ascensiune, în special în capitala Austriei, partidul de extremă dreapta FPO (Partidul Libertății) solicită închiderea pieței muncii pentru cetățenii români și bulgari.  

Reacția vine ca urmare a anunțului Institului pentru Cercetare Economică și a Agenției pentru muncă și migrație, Wifo și HIS, privind migrația românilor și bulgarilor în Austria, începând cu eliminarea tuturor barierelor de pe piața muncii (1 ianuarie 2014).

“În luna august, pe piața muncii din Austria erau 50.135 de bulgari și români, și alte 6.315 persoane fără loc de muncă. La începutul lui 2014, Wifo și HIS luau în calcul o crestere anuală de doar 5.500 de imigranți din aceste două țări”, notează cotidianul austriac Die Presse.

“Deschiderea pieței muncii pentru bulgari și români trebuie anulată imediat și trebuie introdusă și o închidere sectorială pentru toți cetățenii străini”, susține purtătorul de cuvânt al FPO pe probleme sociale, Herbert Kickl.

Din cauza numărului mare de imigranți, el solicită demisia ministrului pentru Probleme Sociale Rudolf Hunstorfer (SPO).

Ministerul a răspuns că fluxul de imigranți din cele două țări este în regres.

Conform datelor prezentante de minister, acum zece ani erau 6248 de cetățeni bulgari în Austria, acum sunt 19.607. Mult mai mare este creșterea în rândul românilor, de la 17.750 la 73.374, dar cea mai mare creștere aparține imigranților germani, de la 91.194 la 170.475. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră