Un renumit guru condamnat la închisoare pentru viol

28 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un renumit guru condamnat la închisoare pentru viol

Un tribunal indian l-a condamnat, luni, pe un renumit guru la zece ani de închisoare pentru viol, la trei zile după ce adepții săi, înfuriați că a fost găsit vinovat, au declanşat proteste violente în care au fost uciși zeci de oameni, relatează New York Times.

Guru Gurmeet Ram Rahim Singh, a fost găsit vinovat vineri de violarea a două femei cu peste un deceniu în urmă. Mii de adepți ai lui Singh, care s-au adunat în orașul Panchkula, unde a fost pronunţat verdictul, au reacţionat spărgând maşini, incendiind clădiri și atacând ofițerii de poliție.

Violențele s-au răspândit  şi în alte orașe din nordul Indiei. Cel puțin 38 de persoane au fost ucise și mai mult de 250 au fost rănite. Soldați și ofițeri de poliție au fost detașați în număr mare.

Pedeapsa nu a fost pronunțată într-o instanță, ci în închisoarea în care se afla Singh, în Rohtak, un oraș aflat la aproximativ 150 de mile sud de Panchkula. Un judecător a fost dus la închisoare cu elicopterul.

Autoritățile au suspendat unele trenuri și autobuze și au pus mai multe orașe în zonă sub jurisdicția curții în încercarea de a preveni noi incidente violente.

Singh, 50 de ani, este liderul Dera Sacha Sauda, ​​o sectă care are mulți adepți în nordul Indiei și pretinde că are 60 de milioane în întreaga lume. Numit adesea " bling guru ", Singh este cunoscut pentru stilul său de viață costisitor și hainele flamboaiante.

El a fost condamnat pentru violarea a două femei în 2002. Avocații lui Singh au declarat că vor ataca decizia de condamnare a gurului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră