Stare de urgenţă în Venezuela. Preşedintele Maduro acuză SUA de complot (VIDEO)

14 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Stare de urgenţă în Venezuela. Preşedintele Maduro acuză SUA de complot (VIDEO)

Precedenta stare de urgenţă, aplicată anul trecut în regiuni ale Venezuelei situate în apropierea frontierei cu Columbia, a implicat suspendarea garanţiilor constituţionale în acele zone.

Vineri, oficiali din cadrul serviciilor americane de informaţii au declarat presei că sunt îngrijoraţi cu privire la situaţia politică şi economică din Venezuela, dând de înţeles că Nicolas Maduro nu îşi va duce la final mandatul.

Venezuelenii fură tot ce pot

Venezuelenii au ajuns să fure făină, pui și chiar lenjerie intimă din cauza penuriei de produse de bază, rezultat al crizei economice provocate de scăderea prețului petrolului.

Mulți oameni se așează încă din timpul nopții la cozi în fața magazinelor, iar pe măsură ce penuria se agravează, prețurile pe piața neagră continuă să crească. Prin urmare, furturile au devenit tot mai dese în Venezuela, țară cunoscută oricum pentru rata ridicată a infracționalității.

Imaginile cu mulțimi care sparg magazinele sau cu lupte pentru a pune mâna pe produse au devenit virale pe rețelele de socializare.

Maduro pune criza pe seama prăbușirii prețului petrolului pe piața mondială (principalul produs la export), secetei care a afectat activitatea hidrocentralelor, dar și a "războiului economic" pe care politicienii și oamenii de afaceri de dreapta l-ar fi pornit împotriva lui. Opoziția consideră însă că principala cauză a acestei situații este gestionarea economică dezastruoasă a fostului președinte Hugo Chavez, continuată de succesorul său.

Alte stiri din Externe

Ultima oră