Atac în presa austriacă: Haos, neglijență și interese personale. Așa este condusă România

03 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Atac în presa austriacă: Haos, neglijență și interese personale. Așa este condusă România

”De la capăt” este titlul melodiei trupei Voltaj care a răsunat la ediția de anul trecut a Eurovision. Pentru moment, este ultimul ce va răsuna. EBU a exlus România de la Eurovision pentru o datorie de aproape 15 milioane de euro a postului public Televiziunea Română (TVR), notează cotidianul economic austriac Wirtschaftsblatt.

”Dar chiar o luăm iar de la capăt. Haos, neglijență și interese personale nu se regăsesc doar în televiziunea publică. În această trinitate este condusă România de ani de zile. Cei în căutarea prosperității economice, care așteaptă strategii, ar putea scrie o melodie despre asta.

La fel și românii care scot bani grei din buzunar pentru tratament medical privat fiindcă nu se pot baza pe sistemul sanitar public. Știu asta și reformatorii care se implică cu inimă și energie în diverse inițiative. Se lovesc mereu de un zid, chiar dacă au idei fantastice”, scriu jurnaliștii austrieci.

”Fanii loiali ai Eurovision sunt dezamăgiți că România a pierdut până și semnalul tv din Suedia și astfel nu vor recepționa festivalul muzical. Că TVR va fi exclusă din Eurovision News și Sports News înspăimântă întreaga națiune fotbalistică, fiindcă EBU deține drepturile tv pentru Campionatul European din Franța.

Îi înspăimântă atât de tare, încât politicianul social-democrat Liviu Dragnea a avertizat public că situația actuală este o amenințare la siguranța națională. Dar că datoriile televiziunii publice către EBU s-au adunat și în anii de guvernare ai social-democraților, uită să spună Dragnea”, mai adaugă sursa citată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră