Opt români, la un pas să fie arşi de vii în Germania

27 Apr 2015
Opt români, la un pas să fie arşi de vii în Germania
Momente de groază pentru opt muncitori români în orașul Cloppenburg, din Germania. În dimineața zilei de duminică, 26 aprilie, ei s-au trezit cuprinşi de flăcări, în locuinţa în care cazaţi.
Focul izbucnise în subsol, dar s-a răspândit rapid și la mansardă, relatează NDR.de și Nordwest-Zeitung.

Un vecin a observat la timp izbucnirea incediului și a alertat pompierii. „11 persoane trăiau în acel imobil. În momentul izbucnirii incediului se aflau opt persoane în casă. Au reușit să se salveze la timp și nimeni nu a fost rănit”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției locale.

Crucea Roșie și autoritățile locale s-au angajat în găsirea unor locuinţe temporare pentru muncitorii români.

Regiunea Cloppenburg este recunoscută ca fiind o zonă de atracție pentru muncitorii sezonieri în domeniul prelucrării cărnii. Până la această oră, poliția nu a reușit să determine care a fost cauza incendiului, aproape 90% din clădire fiind afectată complet.

Presa germană amintește că acesta nu este un caz singular. În urmă cu doi ani, doi muncitori români au murit arşi de vii într-o locuinţă din Papenburg. S-a iscat imediat o dezbatere politică pe tema muncitorilor sezonieri care locuiesc în condiții inumane, de supraaglomerare, în Germania (8-11 într-o cameră).

Iniţiatitorul proiectului pentru ajutorarea forțelor de muncă din estul Europei în Germania, Bern Bischoff, a subliniat că de atunci situația s-a imbunătăţit considerabil. (I.D)  

Alte stiri din Externe

Ultima oră