ȘOCANT. Un refugiat sirian homosexual, mutilat oribil și decapitat la Istanbul

04 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
ȘOCANT. Un refugiat sirian homosexual, mutilat oribil și decapitat la Istanbul


Muhammed Wisam Sankari, care a fugit din calea războiului din Siria, a dispărut la 23 iulie, după ce a părăsit domiciliul din Aksaray, din districtul islamo-conservator Fatih, a anunțat Kaos GL, o asociație turcă. Muhammed a fost găsit mort după două zile, la Yenikapi, în același district, a precizat asociația.

Refugiatul venise la Istanbul acum un an, dar dorea să părăsească metropola turcă, unde nu se mai simțea în siguranță, după ce a fost amenințat cu violul de o bandă de bărbați înarmați cu cuțite, au declarat prieteni de-ai săi pentru Kaos GL.

Cadavrul lui era atât de mutilat, încât Muhammed nu a putut fi identificat decât grație pantalonilor, a explicat Gorkem, unul dintre prietenii săi, care s-a dus să identifice cadavrul. ”Au tocat efectiv corpul lui cu o asemenea violență, încât două lame de cuțit s-au rupt în carne. L-au decapitat. Partea de sus a corpului era de nerecunoscut, a fost și eviscerat. Am recunoscut corpul după pantalonii pe care îi purtase Muhammed”, a explicat acesta.

Refugiatul sirian a fost răpit și violat în urmă cu cinci luni, a explicat unul dintre colocatarii săi. ”L-au dus cu o mașină într-o pădure unde l-au bătut și violat”, a declarat colocatarul, Ryan. ”Urma să fie ucis, dar s-a salvat fugind și aruncându-se în mijlocul drumului. Am fost la poliție, dar nu au făcut nimic”, a mai spus acesta.

Un alt prieten homosexual, identificat sub numele de Diya, a declarat pentru Kaos GL că toți au fost speriați de rapiditatea cu care s-a răspândit în Turcia homofobia.
Homosexualitatea este legală în Turcia, dar comunitatea gay se plânge în mod regulat de discriminare și hărțuire în această țară musulmană conservatoare, scrie lalibre.be.

Alte stiri din Externe

Ultima oră