Austriecii sunt surprinși: Motorina este mai scumpă în România

29 Iun 2015
Austriecii sunt surprinși: Motorina este mai scumpă în România
Clubul Auto din Austria (VCO) atrage atenția turiștilor austrieci că, în cazul în care plănuiesc să plece cu mașina într-un concediu în afara țării, vor avea mai mult de plătit pentru combustibil.  

„Costurile pentru combustibil sunt mult mai ridicate în Italia, dar și în România și Ungaria. Pentru 50 de litri de motorină o să plătiți 14,5 euro în plus, iar dacă optați pentru Eurosuper, atunci se mai adaugă alți 3 euro”, anunță VCO, prin intermediul cotidianului austriac Der Standard.

Aceeași cantitate de combustibil în Croația va costa cu 3 euro, respectiv 5 euro, mai mult. „Cine are impresia că în țările din est va da peste un combustibil mai ieftin decât în Austria se înșeală. În România, Ungaria, Cehia și Slovacia, motorina este mai scumpă”, adaugă cei de la VCO.

Motorină la un preț mai mic se poate achiziționa în Luxemburg, Polonia, Estonia și Letonia. Motorina Eurosuper din Bulgaria este cea mai ieftină. În categoria țărilor cu prețuri foarte mari la combustibil se înscriu și Olanda, dar și Elveția, în special din cauza întăririi francului elvețian. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră