UPDATE: Papa Francisc va lua la Vatican 10 refugiaţi vulnerabili

16 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE: Papa Francisc va lua la Vatican 10 refugiaţi vulnerabili

Oficialii greci au declarat că Papa Francisc vrea să ia cu el la Vatican un grup de 10 refugiaţi sirieni şi afgani vulnerabili, aflaţi pe insula Lesbos. Aceştia fac parte din grupurile de refugiaţi care au sosit pe insula grecească înainte de a intra în vigoare acordul UE-Turcia privind deportarea imigranţilor, conform itv.com şi independent.co.uk

Un reprezentant al agenţiei greceşti pentru coordonarea refugiaţilor nu a putut spune dacă papa îi va lua cu el imediat după vizita de patru ore pe insula Lesbos.

"Astăzi am vrut să fiu alături de voi. Vreau să vă spun că nu sunteți singuri", le-a spus Francisc migranților din tabăra Moria. "Am venit să atragem lumii atenția asupra acestei grave crize umanitare și pentru a pleda pentru soluționarea ei", a spus pontiful, referindu-se și la liderii religioși ortodocși care-l însoțesc, patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului și arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al Întregii Grecii.

Aproximativ 3.000 de migranți sunt blocați în această tabără, în condiții denunțate de ONG-uri ca fiind mizerabile. Mulți i-au dat suveranului pontif scrisori și desene și au schimbat câteva cuvinte cu acesta prin intermediul mai multor traducători.

Avionul Suveranului Pontif a aterizat la ora locală 10.04 (07.04 GMT), cu 14 minute înainte de ora programată, pe aeroportul Mytilene (Grecia), unde a fost așteptat de premierul grec Alexis Tsipras. "Este o călătorie puțin diferită de celelalte. O călătorie marcată de tristețe (...) Ne vom întâlni cu ce mai gravă criză umanitară de la cel De-al Doilea Război Mondial", a declarat Papa în cursul zborului spre insula elenă, conform AFP, citată de agerpres.ro.

Papa Francisc va efectua sâmbătă o ''călătorie umanitară'' în insula grecească Lesbos, a anunțat Vaticanul, comunicând programul vizitei cu caracter simbolic în care Suveranul Pontif își va exprima solidaritatea cu toți migranții.

Deplasarea va avea și ''caracter ecumenic'', având loc împreună cu Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului și cu Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei și al Întregii Grecii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră