Oscar Pistorius ar urma să fie eliberat vineri. Dar veștile bune se opresc aici. Îl paște o pedeapsă mai grea

17 Aug 2015
Oscar Pistorius ar urma să fie eliberat vineri. Dar veștile bune se opresc aici. Îl paște o pedeapsă mai grea
După numai zece luni de închisoare, Oscar Pistorius ar urma să fie pus în libertate vineri, pentru bună purtare, scrie ouest-france.fr.

Până la urmă, sportivul sud-african a reușit să ispășească doar zece luni din pedeapsa primită pentru uciderea cu patru focuri de armă a iubitei sale, la 14 februarie 2013. Sud-africanul fusese condamnat la cinci ani de închisoare, la 21 octombrie anul trecut.

Pistorius a susținut tot timpul că a fost un accident. El a tras în patru reprize cu o armă de mare calibru în ușa băii, crezând, potrivit spuselor sale, că acolo s-ar afla un hoț.

Dar problemele sale cu justiția nu se încheie, căci Parchetul sud-african a depus luni apel împotriva condamnării sale pentru ”ucidere din culpă”, estimând că judecătorul ar fi trebuit să-l condamne pentru ”ucidere voluntară”.

Procesul va avea loc în noiembrie, iar Pistorius ar putea primi, dacă este găsit vinovat de ucidere intenționată, o pedeapsă mult mai grea, de până la 15 ani de închisoare.

Avocații lui Pistorius au termen până pe 17 septembrie pentru a aduce argumente în scris la Curtea supremă de apel, care urmează să examineze cazul în luna noiembrie.  (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră