Obama va vizita pentru prima dată o moschee din SUA

30 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Obama va vizita pentru prima dată o moschee din SUA

Obama va vizita miercuri moscheea Societăţii Islamice din Baltimore, unde va participa la o masă rotundă cu liderii comunităţii şi va face unele observaţii, a declarat sâmbătă un oficial de la Casa Albă.

La moschee, Obama va reitera importanţa păstrării valorilor americane fundamentale - ospitalitatea, contracararea fanatismului, respingerea indiferenţei şi protejarea tradiţionalei libertăţi religioase, a mai spus oficialul. Preşedintele american a mai vizitat moschei, dar în afara Statelor Unite.

Obama, aflat în ultimul an de mandat la Casa Albă, a cerut americanilor să respingă comentariile anti-musulmane ale politicienilor, mai ales ale candidatului republican la Preşedinţie, Donald Trump.

Trump, care este favoritul republicanilor în sondajele de opinie, a cerut interzicerea intrării musulmanilor în SUA după ce un cuplu de musulmani, inspiraţi de militanţii islamişti, a ucis 14 persoane în San Bernardino, California, la începutul lunii trecute.

Conform unui sondaj Gallup din luna decembrie, americanii consideră terorismul una din problemele cele mai importante cu care se confruntă Statele Unite.   

Alte stiri din Externe

Ultima oră