O mare companie aeriană din Germania intră în insolvenţă

16 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O mare companie aeriană din Germania intră în insolvenţă

Compania aeriană germană Air Berlin a depus marţi o cerere de intrare în insolvență după ce acționarul său, Etihad, şi-a retras finanțarea, relatează neweurope.eu.

Air Berlin este a doua cea mai mare companie aeriană germană, însă a acumulat datorii în valoare de 1,2 miliarde de euro. Compania nu a mai obținut profit din 2008.

Etihad a cumpărat  Air Berlin în 2011. Compania din Abu Dhabi a furnizat o lichiditate suplimentară în valoare de 250 de milioane de euro în aprilie și s-a angajat să continue să sprijine compania până în octombrie 2018.

Cu toate acestea, marți, a decis să-și retragă sprijinul pentru că nu există un pronostic pozitiv în ceea ce priveşte cota de piață a companiei și profitabilitatea acesteia.

Numărul pasagerilor  Air Berlin au scăzut în luna august cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut. Un nivel scăzut al serviciilor a dus la întârzieri, iar compania a plătit compensaţii de milioane de euro clienților nemulţumiţi.

Guvernul german a venit însă cu un împrumut de 150 milioane de euro pentru a menține compania pe linia de plutire, în timp ce Lufthansa negociază preluarea operațiunilor Air Berlin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră