Moscova, sub ninsoarea secolului. Nu a mai nins aşa de 60 de ani

05 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Moscova, sub ninsoarea secolului. Nu a mai nins aşa de 60 de ani

Cel puțin o persoană a decedat și cinci au fost rănite, după ce Moscova a fost acoperită de cea mai abundentă zăpadă căzută în ultimii 60 de ani. Ultima ninsoare-record datează din 1957, relatează CNN şi Reuters.

Peste 850 de zboruri au fost fie anulate, fie amânate, potrivit presei locale. Ministerul Situațiilor de Urgență a confirmat că peste 2000 de copaci s-au prăbuşit în cursul nopţii în capitala Rusiei. Ninsoarea abundentă a doborât recordul din 1957, conform autorităților.

Duminică, stratul de zăpadă avea 22 de centimetri, iar astăzi urma să ajungă la 47 de centimetri, conform viceprimarului Moscovei, Petr Biryukov.

 

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a numit evenimentul "ninsoarea secolului". El a declarat că o persoană a fost ucisă când un copac care s-a prăbuşit din cauza greutăţii zăpezii a rupt  liniile de electricitate. Cel puțin cinci persoane au fost rănite în incidente separate, a mai spus Sobyanin. Peste 2000 de copaci au căzut sub greutatea zăpezii.

Într-un cartier din Moscova, autorităţile au apelat la soldaţi pentru curăţarea zăpazii deoarece serviciile locale de salubritate nu făceau faţă. Armata rusă a declarat într-un comunicat  că a trimis 100 de soldați, două pluguri  de zăpadă și un camion într-un cartier din Moscova și într-o altă locație din regiunea Moscovei.

Elevii din Moscova au primit liber  luni, când temperatura a atins minus 12 grade Celsius. Autoritățile au încurajat oamenii să-și lase mașinile acasă și să folosească transportul public.

Alte stiri din Externe

Ultima oră