Igor Dodon se bucură de victoria lui Trump:”America se îmbracă îm roșu”

09 Noi 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Igor Dodon se bucură de victoria lui Trump:”America se îmbracă îm roșu”


Într-o postare în pagina sa de Facebook, Dodon își începe mesajul exact cu aceste cuvinte:”America se îmbracă în roșu”, pentru a continua cu aprecieri la adresa alesului.
„Americanii au ales un președinte puternic, conservator, adept al valorilor creștine, care pledează pentru relații de prietenie cu Rusia”,
a scris Dodon.
În opinia sa, „victoria lui Trump este victoria cetățenilor americani asupra dezmățului liberal care a erodat temelia societății și a Statelor Unite. Americanii au înțeles că trebuie să-și păstreze valorile, tradițiile și țara”, scrie Dodon.
El îl sfătuiește pe noul președinte american să promoveze ”o politică mai puțin agresivă în lume, o politică de apropiere de Est și de Federația Rusă, în mod aparte”.
Dodon face o paralelă între alegerile din SUA și cele din Republica Moldova, din 13 noiembrie. ”Așa va fi și în Moldova după 13 noiembrie. Socialiștii vor învinge, împreună cu cetățenii țării.
Duminică ieșim la vot și alegem președintele.
Moldova are viitor!”, a scris Dodon.
În primul tur de scrutin, Igor Dodon a obținut 47,98% din voturi, iar Maia Sandu, candidata proeuropeană, a câștigat 38,71%, urmând ca învingătorul să fie decis în cel de-al doilea tur de scrutin care va avea loc la 13 noiembrie.
Potrivit unui sondaj de opinie dat publicității de unimedia.md, Igor Dodon ar acumula 49,8% din sufragii în cel de-al doilea tur de scrutin, în timp ce contracandidata sa proeuropeană de dreapta, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), ar obține 39,7% din totalul de voturi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră