TRAGEDIA GERMANWINGS. Copilotului sinucigaş i se recomandase să meargă la psihiatrie. Ce vrea acum BEA

13 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
TRAGEDIA GERMANWINGS. Copilotului sinucigaş i se recomandase să meargă la psihiatrie. Ce vrea acum BEA


Tragedia s-a soldat cu moartea a 150 de persoane, dintre care 6 membri ai echipajului, şi s-a petrecut acum un an. La 24 martie 2015, Andreas Lubitz, copilotul zborului GWl18G Barcelona-Dusseldorf al Germanwings, filiala low cost a companiei germane Lufthansa, a profitat de absenţa provizorie a comandantului de bord din cabină pentru a provoca prăbuşirea avionului Airbus, cu numai o jumătate de oră după decolare. Aparatul de zbor s-a prăbuşit după 10 minute în sudul Alpilor francezi.
Acum, experţii din domeniul aviatic vor să schimbe regulile.

Anchetatorii francezi au finalizat raportul privind prăbuşirea avionului Germanwings, concluzionând că a fost vorba despre o prăbuşire voluntară.
Biroul de Anchete şi Analize (BEA) a recomandat, totodată, o întărire a controalelor medicale şi psihologice a piloţilor pentru îmbunătăţirea siguranţei zborurilor. Şi nerespectarea secretului medical, când vine vorba despre astfel de situaţii.

Medicii ar fi putut evita producerea tragediei

BEA recomandă analize regulate pentru identificarea incapacităţilor de zbor, în special pentru problemele psihologice sau psihiatrice.
Copilotul se tratase pentru depresie în trecut, iar investigatorii au descoperit că acesta fusese la consultaţie la zeci de medici cu câteva săptămâni înaintea tragediei din 24 martie 2015.

Dar numeroşii medici nu au informat autorităţile în legătură cu problemele lui. Unul dintre medici îi recomandase chiar un control la o clinică de psihiatrie, cu două săptămâni înaintea dezastrului.

Compania Lufthansa a plătit până în prezent indemnizații în valoare totală de 11,2 milioane de euro familiilor victimelor catastrofei aeriene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră