Dorin Chirtoacă, reales primar al Chișinăului

29 Iun 2015
Dorin Chirtoacă, reales primar al Chișinăului
Dorin Chirtoacă a fost reales primar al capitalei Republicii Moldova, pentru un al treilea mandat. La sediul din Chișinău al Partidului Liberal a curs șampania, în noaptea de duminică spre luni.

După numărarea a 100% din procesele verbale, Comisia Electorală a anunțat că Dorin Chirtoacă a câștigat turul doi de scrutin cu 53,54%, devansând-o pe contracandidata sa, Zinaida Greceanîi, care a acumulat 46,46%, anunță Unimedia.
„Mă simt ca nou născut. A fi ales a treia oară e ca și cum te-ai naște din nou. Asta înseamnă că oamenii au încredere, înseamnă bucurie, mulțumire”, a spus Chirtoacă, la scurt timp după anunțarea rezultatelor finale.

Acesta a recunoscut că a avut mai puține emoții în această campanie electorală, decât în precedenta. „Eu mă gândesc, cum am visat eu exact 53% și cu atât am fost votat”, menționează edilul.

În capitala Republicii Moldova au votat 307.735 de alegători reprezentând 48,79% din numărul total al cetățenilor înscriși pe liste. În primul tur desfășurat la 14 iunie, când participarea a fost de aproape de 50%, s-au ales primarii în 439 de localități, în timp ce la scrutinul de duminică, când au fost deschise peste 1.200 de secții de votare, au fost aleși edilii în 457 de localități.

În primul tur, candidatul Partidului Lberal, Dorin Chirtoacă, a acumulat 37,52%, iar candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi - 35,68%.


Alte stiri din Externe

Ultima oră