Atentate Belgia. Mobilizare generală pentru identificarea bărbatului cu pălărie

28 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Atentate Belgia. Mobilizare generală pentru identificarea bărbatului cu pălărie

Poliția belgiană a difuzat o înregistrare video cu un individ care purta o jachetă bej și o pălărie închisă la culoare trasă pe ochi, împingând un cărucior cu bagaje pe care se afla o geantă mare neagră. Alături de el se află autorii atacurilor sinucigașe de la aeroportul Bruxelles-Zaventem: Ibrahim El Bakraoui și Najim Laachraoui, deja identificați.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă bărbatul cu pălărie ar putea fi Fayçal Cheffou, singurul inculpat și arestat în acest dosar până în prezent, potrivit unei surse apropiate investigației. Dar acest bărbat, prezentat drept jurnalist independent, nu colaborează cu autoritățile și rezultatele preliminare ale anchetei nu au permis deocamdată confirmarea acestei ipoteze.

Dintre persoanele decedate în atentatele de la Bruxelles, autoritățile belgiene au identificat până acum 12 cetățeni străini, de opt naționalități diferite (americană, britanică, franceză, germană, olandeză, chineză, italiană și suedeză). Patru persoane dintre cele rănite au decedat în spital, bilanțul provizoriu ajungand la 35 de morți.

Alte stiri din Externe

Ultima oră