Bilanț TRAGIC în Columbia, după o alunecare de teren

19 Mai 2015
Bilanț TRAGIC în Columbia, după o alunecare de teren
Cel puțin 61 de persoane au murit și 37 au fost rănite după o alunecare de teren ce a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Salgar (nord vestul Columbiei), anunță autoritățile, care au publicat marți cel mai recent bilanț.

Alunecarea de teren a fost provocată de ploile puternice care au dus la revărsarea unui râu în valea Liboriana. Eforturile echipelor de salvare de a caăuta supraviețuitori au fost întrerupte luni seară, urmând sa fie reluate marti, anunță Huffington Post.

Victimele au fost surprinse în somn de venirea viiturii, care a luat totul în calea ei, a povestit la postul de radio RCN Olga Osorio, primarul din Salgar, localitate din departamentul Antioquia. Satul cel mai afectat, La Margarita, a fost distrus în totalitate, fiind acoperit de pietre, trunchiuri de arbori și nămol, a adăugat ea.

Localitatea Salgar, cu circa 18.000 de locuitori, înconjurată de numeroase cursuri de apă și situată într-o zonă muntoasă la circa 100 km sud-vest de Medelin, era luni seară privată de apă potabilă și alimentare cu gaz din cauza catastrofei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră