Barcelona, tulburător. Eroul care nu a lăsat un copil să moară singur

19 Aug 2017
Barcelona, tulburător. Eroul care nu a lăsat un copil să moară singur

În dezlănțuirea de sânge și groază de pe străzile Barcelonei, există acte de umanitate, simple, normale, firești, care ne oferă un loc în care încă lumea are speranță, are viitor... 

Imaginea este tulburătoare: un bărbat stă în mijlocul străzii și ține în brațe un copil de șapte-opt ani. Nu-l cunoaște, nu l-a mai văzut, dar îl simte aproape, ca pe propriul său fiu. 

În ciuda faptului că poliția a cerut insistent persoanelor să elibereze zona, bărbatul nu s-a îndurat să plece de lângă acel copil de doar șapte ani, deși era conștient că teroriștii se puteau întoarce. 

Britanicul Harry Athwal, în vârstă de 44 de ani, din Birmingham, era în Barcelona la sora sa, într-o excursie în care îl sărbătoreau pe fiul său. 

”Era inconștient, avea picioarele într-o poziție anormală, îi curgea sânge din cap. Știam că era mai mult decât sânge. I-am verificat pulsul și nu mai avea. Mi-am pus mâna pe spatele lui și m-am gândit că plecase. I-am mângâiat părul și, în lacrimi, am stat alături de el, pentru că nu aveam de gând să las acel copil singur în mijlocul străzii. Polițiștii mi-au spus să plec de acolo, dar nu l-am lăsat. M-am gândit tot timpul că teroriștii s-ar putea întoarce, dar nu aveam de gând să-l las. Pentru mine, arăta ca fiul meu. Avea vârsta fiului meu, șapte-opt ani”, a declarat Harry Athwal pentru metro.co.uk.

Alte stiri din Externe

Ultima oră