Garda Naţională, desfăşurată pentru prima oară în 45 de ani în oraşul Baltimore

29 Apr 2015
Garda Naţională, desfăşurată pentru prima oară în 45 de ani în oraşul Baltimore
Marţi noaptea au avut loc noi ciocniri între forţele de poliţie şi protestatari, la Baltimore, în Statele Unite, cel puţin un ofiţer de poliţie fiind rănit, relatează Baltimore Sun.
Poliţia a operat arestări în rândul protestatarilor care au încălcat ordinele de restricţie de circulaţie impuse oficial începând cu orele 22:00.

Garda Naţională a fost mobilizată în întreg oraşul, fiind desfăşuraţi 1.700 de membri ai acesteia în toate punctele fierbinţi.

Maryland National Guard patrulează oraşul pentru prima oară în ultimii 45 de ani, scrie Baltimore Sun, care subliniază faptul că există critici care acuză autorităţile locale că au decis desfăşurarea trupelor Gărzii foarte târziu.

Guvernatorul de Maryland spune că primarul oraşului Baltimore, Stephanie Rawlings Blake nu a răspuns repetatelor sale apeluri telefonice, timp de peste două ore, luni, în timp ce în oraş se extindeau protestele şi mai ales violenţele. Primarul nu a dorit să comenteze, afirmând că nu vrea să se implice „într-un fotbal politic”.

Violențele au izbucnit luni, după înmormântarea unui tânăr de culoare, Freddie Gray (25 de ani), care a murit cu câteva zile mai înainte, în circumstanțe încă inexplicabile, în timp ce se afla în arestul poliției.

Marţi dimineaţă, populaţia oraşului s-a mobilizat pentru a curăţa străzile şi magazinele devastate de protestatari.

Sunt cele mai grave proteste care au loc în SUA de la violenţele izbucnite după moartea lui Michael Brown, un tânăr de culoare de 18 ani, neînarmat, împuşcat de un ofiţer de poliţie la Ferguson, Missouri, vara trecută, scrie CBS. (M.C)


Alte stiri din Externe

Ultima oră