Avalanșă în Alpi. Mai mulți schiori, victime probabile pe o pârtie din Tignes

07 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Avalanșă în Alpi. Mai mulți schiori, victime probabile pe o pârtie din Tignes

O avalanșă care s-a produs marți dimineață pe o pârtie deschisă din renumita stațiune Tignes din Alpii francezi, a spulberat, cel mai probabil, un grup de schiori, a informat jandarmeria din regiunea Rhones-Alpes, citată de 20minutes.fr, confirmând o informație a cotidianului francez Le Parisien.

Potrivit primelor mărturii de la fața locului culese de echipele de intervenție, mai multe persoane ar fi fost blocate pe pârtia Carline sub cantitatea imensă de zăpadă. La fața locului a fost trimis un elicopter, dar acesta nu a putut ajunge în zonă din cauza condițiilor meteorologice foarte proaste, care fac vizibilitatea imposibilă.

 

 

Echipele de salvatori, însoțite de câini dresați pentru descoperirea victimelor, se află la această oră pe pârtie, în căutarea eventualelor victime. Este prezent un ploton al Jandarmeriei montane din Bourg-Saint-Maurice și jandarmii din Courchevel.

Echipele de salvare sunt nevoite astfel să ajungă pe jos la fața locului.

Marți dimineața, riscul de avalanșă era de 4 din 5 în această stațiune, unde la 13 februarie s-a petrecut o avalanșă în urma căreia și-au pierdut viața un monitor de schi, fiul său și ginerele său, scrie 20minutes.fr.

UPDATE

Niciun schior nu a căzut victimă avalanșei, iar echipele de intervenție au încheiat operațiunile de căutare, potrivit jurnaliștilor France Televisions aflați la fața locului, scrie francetvinfo.fr.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră