Arbore cu frunze fotovoltaice, inaugurat la Nevers, în Franţa. La ce foloseşte un eTree (VIDEO)

31 Mai 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Arbore cu frunze fotovoltaice, inaugurat la Nevers, în Franţa. La ce foloseşte un eTree (VIDEO)

Arată mai ciudat, este drept, căci frunezele lui sunt mari şi pătrate. Dar este primul "eTree" din Europa. Un arbore cu frunze fotovoltaice a fost inaugurat la 29 mai la Nevers, în Franţa, iar rolul său nu este deloc doar unul decorativ-futurist. 

"Frunzişul" său fotovoltaic va permite încărcarea telefoanelor mobile, navigarea pe Internet cu ajutorul conexiunii Wi-Fi, protejarea de razele soarelui sau chiar iluminatul zonei pe timp de seară, scrie sciencesetavenir.fr.

Inspirată din arborele acacia, din deşertul israelian, această construcţie futuristă este capabilă şi de distribuirea de apă proaspătă, potabilă. Invenţia este rodul unui parteneriat între antreprenori din Franţa şi din Israel, în această din urmă ţară văzând deja lumina zilei primul prototip de acest gen, încă din 2014, scrie sursa citată.

 

Primul "eTree" funcţional a fost prezentat în 2015, cu ocazia Conferinţei ONU de la Paris privind Clima (COP21). De fapt, exact acel eArbore a fost "replantat" la Nevers. "Este un simbol al angajamentului digital al orașului din 2014", a explicat primarul din Nevers, Denis Thuriot, dornic să promoveze economia digitală în orașul său.

Arbori de acest fel au început să fie instalaţi în diverse locuri din lume începând cu 2015. Există în SUA, Israel şi în curând în Kazahstan, fiind în colimatorul unor grei ai Internetului precum Google.

CREDIT FOTO: Philippe Desmazes (AFP) - Sciences et Avenir

Alte stiri din Externe

Ultima oră