Noi Povești din București în Benzi Desenate

01 Iul 2015 | scris de Cristi Severin
Noi Povești din București în Benzi Desenate
Cea de-a doua ediție a Salonului BD – “Povești din București în Benzi Desenate” aduce laolaltă o întreagă varietate de benzi desenate dedicate Bucureștiului. Acestea au fost realizate pe o perioadă de trei secole din veacul XIX, până în prezent, început de secol XXI. Prin urmare, peste 60 de imagini de arhivă, unele expuse pentru prima dată, iau viață pe simezele salonului; de la personaje clasice la cele imaginare, de la întâmplări cu haz, la cele politice, precum și subiecte abordate în premieră în banda desenată românească.

“Legenda lui Bucur”, în viziunea lui Mihai I. Grăjdeanu aduce un concept nou în peisajul muzeistic contemporan din România: banda desenată în expozițiile temporare și permanente ale muzeelor, subiectul mai sus menționat făcând parte acum din expoziția permanentă a Muzeului Municipiului București.

Conceptul acestui salon aparține istoricului dr. Adrian Majuru și autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, având ca invitați anul acesta Muzeul Benzii Desenate (Alexandru Ciubotariu) și Asociația Muzeul Jucăriilor (ing. Cristian Dumitru).

“Orașul București este de văzut, acum, ca un adevărat examen: în ce măsură poate el alimenta în bandă desenată, povești care să atragă!? Este o trimitere la o vârstă pe care fiecare dintre noi o are, chiar dacă am intrat în vârste clasice. Această vârstă este, undeva, păstrată și adesea, în unele situații care se tot desfășoară în viața noastră, ne raportează la lucruri începute în trecut și care de cele mai multe ori au continuitate”, exprimă dr. Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București.

Salonul BD — “Povești din București în Benzi Desenate” ediția a II-a, va fi deschis în perioada 1 iulie — 31 august 2015, la Palatul Suțu, sediul Muzeului Municipiului București. Vernisajul va avea loc marți, 7 iulie, ora 19:00.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră