Paul Hitter şi Taraful de la Mârşa- la Clubul Ţăranului

08 Iun 2015
Paul Hitter şi Taraful de la Mârşa- la Clubul Ţăranului
 Expozitia „5 Ani de Expresionism Balcanic” (curent artistic ce reprezinta “un mix exploziv intre cultura tipic balcanica, mituri si traditii, arta naiva, cultura rroma si expresionism pur”) este deschisa publicului larg sambata 13 iunie, ora 20.00 la Clubul Taranului iar invitatii speciali sunt Nea Vasile si Taraful de la Marsa.  

In 2010, pe 30 mai, tot la Clubul Taranului, artistul Paul Hitter a lansat acest curent odata cu prima expozitie personala de avengura din Romania. Erau prezenti atunci, ca si acum, pe scena Nea Vasile si Taraful de la Marsa, artistul fiind inventatorul conceptului de "vernisaj cu cantare". In ultimii ani, Expresionismul Balcanic a fost marcat prin expozitii si evenimente in Los Angeles, Las Vegas, Milano, Munchen, Marsilia, Paris, Praga, Salt Lake City, Kiev si Bucuresti. Tablourile lui Paul Hitter au fost acompaniate de-a lungul timpului de muzica celebrului grup Gogol Bordello, a artistei Rona Hartner sau de Taraful de la Marsa si Taraful Haiducilor.

 

“Expresionismul Balcanic este poate unul din putinele curente artistice romanesti contemporane. Zi de zi, vedem in jurul nostru copii la copii. Ei bine, eu am ales originalitatea si nu m-am abatut de la acest drum. Vremuri bune, vremuri grele, mai ales vremuri grele, am fost mereu aici. Tablou dupa tablou Expresionismul Balcanic si-a facut drum si si-a vazut de drum. Am ajuns aici dupa foarte multa munca, stapanire de sine, sacrificii, si mai multa munca, curaj, perseverenta, incapatanare. Publicul a venit, a plecat, uneori a cumparat, unii au aplaudat, altii au criticat, insa imi urmez calea. Ne vom vedea cu siguranta si la 10 ani de Expresionism Balcanic” a declarat Paul Hitter.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră