La piaţă, în fosta URSS

14 Aug 2015
La piaţă, în fosta URSS
Născut în Toscana, Italia, Gianluca Pardelli a studiat limbile slave în Berlin și fotojurnalism în Londra. A publicat lucrările sale în The Guardian și Calvert Journal. În prezent s-a stabilit în Tbilisi, Georgia şi lucrează la proiectul "Evil Empire".
 
Piețele alimentare din fostele republici sovietice sunt un amestec curios de caracteristici, de oameni şi culturi. Ele nu sunt nici europene, nici asiatice. Un călător din vest nu crede că pieţele din fostele tări URSS sunt exotice, dar, în același timp, ele sunt neobișnuite.  Au ceva caracteristic pieţelor din Europa de Est  între cele două Războaie Mondiale, ceva din pieţele arabe și cele evreiești, precum și un pic de bazar turcesc.

Standul de pește din Astrahan târgul de dovleci din Odesa ambele au istorie și memorie a trecutului în ele. Plimbându-se în jurul piețelor Gianluca Pardelli a găsit legătura dintre trecut și prezent: atmosfera și mirosurile, modul în care vânzătorul și cumpărătorul îşi vorbesc. Toate acestea se trimit înapoi la timpurile sovietice și chiar mai devreme decât atât.
 

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră