Cum se făceau selfiurile în secolul al XV-lea?

17 Iul 2015
Cum se făceau selfiurile în secolul al XV-lea?
"Reflecții asupra Sinelui: De la Dürer la Struth", expoziția ce a fost inaugurată la casa de licitatii Mayfair Christie, este practic o călătorie fascinantă prin istoria auto-portretelor, sau selfiurilor cum se numesc in epoca internetului, începând cu secolul al XV-lea, până în secolele XX și XXI.
 
Unul dintre curatorii expoziției este specialistul de origine română Cristian Albu, alături de Iacov Uecker. Ei au adunat 70 de lucrări de la mai mult de 50 de artiști care acoperă pictura, imprimarea, sculptura, colajul.
 
Expoziția începe cu o gravură în lemn a lui Albrecht Dürer "Dușuri" (circa 1496-1497) și culminează cu "Noi" (2010), două modele de ceară subdimensionate ale artistului italian Maurizio Cattelan culcat în pat. Alte lucrări sunt "Self-Portrait cu Saskia" a lui Rembrandt (1636), "Fright Wig" a lui Andy Warhol, dar și alte "reflecții asupra Sinelui" de Marlene Dumas, Francisco Goya, Richard Hamilton, Barbara Hepworth, Martin Kippenberger, LS Lowry, Sarah Lucas, Henri Matisse, Henry Moore, Edvard Munch, Albert Oehlen, Rudolf Stingel, Thomas Struth.
 
Senior Specialist în Artă Contemporană, Cristian Daniel Albu și-a început activitatea în lumea artei în 2002, lucrând pentru Contele Manfredi della Gherardesca la biroul acestuia de Consultanță de Artă. Un an de masterat în Arta ca Afecere la Institutul Sotheby’s din Londra, l-a propulsat în lumea caselor de licitație, lucrând pentru 3 ani la casa de licitație Sotheby’s (2007 – 2010) ca strategist în departamentul Client Development & Business Development, având în portofoliu dezvoltarea clientelei din Rusia și Asia.

 

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră