Cele mai bune vinuri din lume

15 Iun 2015
Cele mai bune vinuri din lume
Premiile World Wine Awards au fost anunţate de revista anglo-americană de specialitate Decanter la salonul Vinexpo de la Bordeaux.

Potrivit unui comunicat al Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV, 14 vinuri roşii, două rosé şi 19 vinuri albe au primit premii internaţionale, după ce la o primă selecţie li s-au atribuit premii regionale. Medalii de aur, argint şi bronz au fost acordate celor mai bune dintre 15.929 de vinuri degustate de un juriu format din 240 de profesionişti, dintre care 85 'Masters of wine', o calificare britanică printre cele mai recunoscute.

Trei vinuri din Argentina, două din Chile, cinci din Australia, două din Noua Zeelandă, cinci din Africa de Sud, opt din Franţa, cinci din Spania, trei din Italia, unul din Portugalia şi unul din Slovenia au primit cea mai înaltă distincţie.

Printre vinurile premiate cu titlul de 'excelenţă în regiuni neaşteptate' figurează un vin din Marea Britanie, unul din Maroc şi unul din Turcia, semne ale apariţiei de noi ţări viticole.

La categoria vinuri din soiuri de struguri tipice de Bordeaux - cabernet-sauvignon/merlot/cabernet franc - câştigător a fost producătorul catalan Miguel Torres, din Penedes, cu colecţia de vinuri Reserva Real 2010.

Aceste rezultate au fost anunţate în prima zi a Vinexpo, salon de referinţă în domeniul vinurilor şi băuturilor spirtoase, care şi-a deschis porţile duminică la Bordeaux şi se va închide la 18 iunie.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră