Cele mai bune fotografii din lume făcute cu iPhone-ul

17 Iun 2015
Cele mai bune fotografii din lume făcute cu iPhone-ul
Un polonez, un britanic şi o taiwaneză care trăieşte în Statele Unite ale Americii au fost desemnaţi fotografii anului ca utilizatori de iPhone.
 
Juriul IPPAwards a selectat primele trei fotografii ale anului și finaliștii în 19 categorii dintre mii de fotografii, care au inclus imagini de călătorie, de arhitectură, produse alimentare și portret. Este al optulea an când se organizează acest concurs. 
 
Polonezul Michal Koralewskia fost desemnat cel mai bun fotograf al anului cu imaginea "Sunete ale orașului vechi", care descrie un acordeonist bătrân în Piața din Varșovia. El a capturat această scenă de vis cu un iPhone 5 echipat cu un obiectiv foto COVR - o lentilă foto care permite fotografierea cu discreţie de la nivelul taliei.
Ca fotograf amator, Koralewski spune că are telefonul cu el tot timpul. "Este rapid și întotdeauna gata de utilizare. Îmi permite să rămân aproape invizibil atunci când fotografiez."


 
David Craik a câștigat premiul al doilea cu Cafeneaua păsărilor, o imagine realizată cu un iPad mini într-o cafenea din Dorset, un oraș de pescuit în sudul Angliei. "Sunt bucuros că am câștigat în sfârșit recunoașterea cu o fotografie cu animale sălbatice, precum și cu o fotografie făcută cu iPad", spune el.
Un fotograf autodidact, Craik admite că a văzut păsările, a văzut umbrele pe perete, și a văzut un colț al mesei, spune el amintind momentul în care a observat grauri care ajungeau pentru firimituri pe masa lui. Craik a aplicat modificări minore fotografiei folosind Pixlr. 



Cu Before Sunset, o fotografie intimă a unui cuplu care călătoreşte cu trenul de-a lungul râului Hudson, fotografa Yi-Chieh Lu a câștigat locul al treilea. O artistă fotograf profesionistă Lu se bazează pe telefonul în cea mai mare parte pentru fotografia de stradă, și laudă abilitatea de a partaja fotografii rapid pe social media pentru a ajunge la un public larg. Lu folosit VSCOcam.


 
Fondată în anul 2007, în același an în care a fost lansat iPhone-ul, IPPAwards sărbătorește puterea dispozitivului mobil de a produce conţinut vizual.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră