Aţi văzut, cumva, o zdreanţă?

05 Ian 2016 | scris de Luiza Moldovan
Aţi văzut, cumva, o zdreanţă?

Oare cît o să mai pot să mai trăiesc în întunericul ignoranţei? Oare cît o să mai pot să respir ca un animal, fără să dau Universului nimic în schimb? Oare cît? Oare cît? Deci oare cît?!? Stau ca proasta şi mă uit la ceas şi tot eu nu-mi dau seama cînd trece vremea pe lîngă mine şi io tot în întuneric, tot în întuneric. Vezi dacă stau pe site-uri culturale ce se-ntîmplă?? Toată ziua de vorbă cu Descartes, cu bagabonţi d-ăştia de la care nu mai ai ce să mai înveţi!

Vezi dacă-mi pierd vremea uitîndu-mă la filme artistice? Că-mi trebuie Almodovar şi pierd esenţialu şi, odată pierdut, la revedere, esenţialu nu se mai întoarce, nenică. Abia aseară la ora 22 şi ceva am aflat şi io că Alina Vidican a făcut-o zdreanţă pe Valentina Pelinel! Băi, deci cum e asta??? Cum am putut să trăiesc pînă atunci? Unde am fost pîn-atunci??? Cum am putut să mănînc zăpadă fără să mă gîndesc că Vidican a făcut-o zdreanţă pe Pelinel? Nu ştiu, Universule, despre tine, dar dac-aş fi în locul tău, eu m-aş da afară de una singură din el. Şi nu m-aş mai primi înapoi! Să fie clar.

Deci. Să recapitulăm. Se dă nevasta cu număru doi şi amanta cu număru enşpe. Se mai dă Borcea. Bărbatu fatal cu dinţii de smoal (n-am găsit altă rimă!). Se dă un sincron scurt dar edificator cu “zdreanţa” aia de Pelinel, care nu doar anunţă c-a rămas grea, dar se pare că sarcina e avansată, de vreme ce “zdreanţa” ştie şi sexul copilului. E tot băiat. (N. Red: Băi, deci Borcea n-are pic de imaginaţie, dacă şi pe al şaptelea tot băiat îl face! Mai dă-o-n spanac de treabă! Pînă iese din puşcărie mai face patru şi-şi face echipă de fotbal. “FC Borcea şi mă doare-n pix”!)

Vădit nervoasă, Vidican iese din Arestul Poliţiei Capitalei cu epitetul la purtător. Nu mai rezistă şi-l eliberează, deşi ulterior turuie pe tema familiei lor unite şi de nezdruncinat. Ȋntre timp, cadre inserate pervers cu “zdreanţa” aia de Pelinel care tot mişto arată, deşi cică de cînd e grea bagă la mîncare ca vaca. O “zdreanţă”, nu v-am zis?!

Păi ce-ar fi vrut Vidican să i se-ntîmple? Credea, oare, că dacă sparge o căsnicie, o să aibă parte de fericiri înlănţuite? Că, n-o să se-ntoarcă împotriva ei cînd i-o fi lumea mai dragă? Băi, Universule, da ştiu că eşti curvă rău. Şi, ce-mi place cel mai mult la tine, ai simţu umorului, dom’ne, şi nu-l ţii numai pentru matale! Carevasăzică, lui Vidican i-a tras-o Pelinel cum i-a tras-o ea lu madam Borcea acum cîţiva ani. Păi cam ce-ar vrea Vidican mai mult de la Univers?!?

Pot să pun pariu că, peste un an, cînd Pelinel se duce cu plodu-n braţe să i-l arate lu tac-su, ies amîndouă din maşină, pupîndu-se în faţa reporterilor, ca nişte “zdrenţe absolute” (o spun cu iubire de zdreanţă eternă!), iar la uşa puşcăriei, doamna Borcea, singura doamnă din ecuaţie, le pupă cu iubire de mamă pe amîndouă. Asta în timp ce, din penitenciar, iese, să zicem, asistenta medicală de la Spitalul Penitenciarului, cu un test pozitiv de sarcină, ascuns în buzunar, de ochii curioşilor.

Două liniuţe!!!! “Hai, tati, pune-o şi de-o fată!”.

N.B.: e o vorbă că tipii deştepţi fac numai fete. E doar o vorbă. 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră