Şoc şi groază! După exodul creierelor urmează exodul directorilor companiilor de stat! Parlamentarii romȃni ameninţă şi ei că pleacă!!!

04 Dec 2015 | scris de Luiza Moldovan
Şoc şi groază! După exodul creierelor urmează exodul directorilor companiilor de stat! Parlamentarii romȃni ameninţă şi ei că pleacă!!!

Impresionant! Exodul directorilor cu salarii uriaşe e de neoprit! Un studiu realizat recent a scos în evidenţă faptul că tot mai mulţi directori de companii de stat, cît şi politicieni romȃni vor să plece din ţară, în căutarea unui trai mai bun! Pînă acum, au părăsit ţara 40% dintre directorii companiilor de stat! Potrivit unor surse care doresc să rămînă anonime, chiar şi directorii celor mai mari furnizori de electricitate şi gaze s-au pus de acord să plece din ţară, deoarece nu mai suportă nivelul de trai di Romȃnia!


Un director de la Enel a dezvăluit în exclusivitate pentru noi că se gîndeşte foarte serios să-şi lichideze tot ce are în ţară şi să plece la muncă în Spania. “Ceva zidărie cunosc, ştiu şi ceva tîmplărie, am pus chiar şi gresie odată, cînd eram mai mic, cred c-aş putea să mă descurc în Spania. Ca să nu mai zic că mi-am depus dosarul pentru dus la căpşuni. Aştept nerăbdător să văd ce răspuns îmi dau”, a spus acesta.


“Eu m-am gîndit prima oară să-mi capăt zilelor din cauza nivelului de trai din Romȃnia dar am luat exemplul medicilor şi m-am gîndti aşa: bă, la ce bun să-mi dau eu viaţa pentru aşa ceva? Nu mai bine pun osu la treabă? Şi aşa mi-a venit ideea să plec din această ţară care nu-mi oferă nimic. Mă fac analist programator în Olanda. Ştiu să dau drumul la calculator şi ştiu chiar să deschid un document word! E, cît de greu poa să fie să analizez un program? Nu cred că e foarte dificil”, a spus un alt director din cadrul SIF Oltenia, nemulţumit de valoarea retribuţiei lunare pe care e nevoit s-o încaseze, deoarece nu are altceva mai bun de făcut.


“Eu m-am făcut consilier în Parlament din vocaţie”, a spus un consilier în Parlament. Vă spun, cîştig în jur de 4 000 de lei pe lună, că nu-mi ajunge nici să-mi fac păru odată! Mă gîndesc serios să părăsesc această ţară care nu-mi oferă nimic. Doar muncă, muncă şi nimic altceva?”, s-a ntrebat retoric consilierul, care a subliniat că el ştie gramatică, a auzit şi el de cratimă şi ştie chiar ce-i aia un aliniat, deci să nuuuu....


Ȋntr-adevăr, problema e foarte serioasă! Cunosc cîţiva deputaţi şi senatori totalmente nemulţumiţi de solda lor şi de toate acele inputuri financiare lunare. Un deputat anonim spune că nu şi-a mai schimbat maşina din primăvară şi că el nu poate să trăiască aşa. “E un motiv suficient e puternic încît să mă facă să vreau să plec din ţară. Eu cu 7 000 de lei pe lună nu pot să trăiesc! Dacă veniţi la mine în casă nici n-am un fotoliu mai de Doamne ajută să vă pun în el, vă ţin în picioare!” a spus acesta, vădit jenat de starea lui materială precară.
Dacă nu se iau măsuri serioase, ferme de către noul govern, ne temem, doamnelor şi domnilor că exodul directorilor companiilor de stat şi al unora private chiar nu se va opri aici. Ne confruntăm cu probleme serioase! După exodul masiv al medicilor, asta ne mai lipsea, să ne plece deputaţii şi senatorii. Să nu-i lăsăm să plece! Să luptăm pentru ei! Merităm nişte senatori şi deputaţi mulţumiţi de indemnizaţiile lor. Să accelerăm procesul de votare al sumelor forfetare şi să le oferim un trai decent acestor oameni!
Asta dacă nu cumva vrem să găsim, într-o bună zi, Parlamentul gol. Ca să nu mai zicem nimic de companiile de stat!

Alte stiri din Editorial

Ultima oră