Reţea de traficanţi de mămăligă anihilată de procurori

19 Noi 2015 | scris de Luiza Moldovan
Reţea de traficanţi de mămăligă anihilată de procurori

De această dată, deosebit de peirculosul infractor se numeşte... ăăă... nu ştim cum se numeşte, dar ştim că e capul poliţiei locale din Teleorman. Acest mizerabil a fost vînat... dar ce spunem noi vînat... a fost braconat de-a dreptul de alţi oameni răi care, ademenindu-l cu mămăligă şi mîncare pentru cîini, i-au făcut un d-ălacumîizice şi gata, justiţia s-a îndeplinit.

Se spune că omul elibera permise de conducere în schimbul cîte unei mămăligi sau, dacă se poate, chiar a unui copănel de pui. Eventual direct rotisat. De la cîte unii, acest criminal deosebit de periculos, care a adus prejudicii serioase bugetului de stat prin nedeclararea mămăligii în Declaraţia de Avere, pretindea chiar mîncare pentru cîini. Acest lucru a pus capac mafiei locale de premise auto, deoarece chiar nu se mai putea. Nimeni nu mai făcea faţă apetitului impresionant al cîinilor domnului poliţist. Cineva trebuia să... cum e aia... să rupă pisica.

Şi a rupt-o. Cum frumos spuneam mai sus, balanţa justiţiei s-a echilibrat încă o dată, iar obrazul pătat de corupţie a fost spălat prin încă arestarea unui infractor.

L-am văzut ieşind din secţia de poliţie. Ca un star era. Sub bliţurile fotoreporterilor şi sub luminile camerelor, reporterii îngrămădindu-se, călcîndu-se în picioare să-i ia un sincron, o declaraţie, o treabă. Ȋntrebările erau complicate, mult prea complicate pentru cît mă duce pe mine capul. Eu l-aş fi întrebat direct cum îi place mămăliga mai moale sau mai tare? Cu brînză sau fără brînză? Cu smîntînă sau fără smîntînă? Preferă bulzul sau mai degrabă mămăliga simplă? O taie în mod tradiţional, cu aţă, cum am văzut io în Moromeţii sau bagă lingura direct? Acestea întrebări mă frămîntă pe mine şi aş fi vrut să găsesc un răspuns. E interesant să observi practica de masă a oamenilor. Ȋn plus, nici o mămăligă nu seamănă cu alta. Eu nu ştiu să fac mămăligă, îmi iese cu cocoloaşe. Cine l-a spus pe poliţist la autorităţi probabil că se săturase să mai facă atîta mămăligă. Eu, în locul mămăligarului/ mămăligăresei respective, aş fi pus la punct o întreagă reţea de traficare a mămăligii pentru asigurarea livrării în toate zilele săptămînii, să nu carecumva să rămînă domnul poliţist fără mămăligă.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră