Cititori în stare de şoc! Revista „Dilema” se rebranduieşte, după modelul revistei „Playboy”!

19 Oct 2015
Cititori în stare de şoc! Revista „Dilema” se rebranduieşte, după modelul revistei „Playboy”!
Decizie îngrijorătoare pentru fenomenul presei scrise mondiale! După cum aţi aflat, cu îngrijorare, cu toţii, revista Playboy a decis să nu mai publice fotografii deocheate ale unor tinere intelectuale, pe motiv că tot omu are acces la internet dacă are chef de. Am aflat cu stupoare că revista de intelectuali Dilema se pregăteşte de o rebranduire fără precedent! Astfel, paginile prodigioasei reviste de cultură, prezentă pe piaţa mediatică românească de mai bine de optişpe ani, a decis să se reinventeze publicînd fotografii în poziţii intelectuale ale unor mari deocheate de pe la noi.

Astfel, binecunoscuta intelectuală Sînziana Buruiană va poza în poziţii deocheate, după cum urmează: în primul număr după rebranduire, ea va fi subiectul unui pictorial şugubăţ, îmbrăcată office, cu un stilou în mînă, stînd la un birou, prefăcîndu-se că citeşte articolul lui Andrei Pleşu din pagina a treia. Ea va fi intelectuala de la pagina 3. În fiecare număr al revistei, o nouă intelectuală se va preface să citeşte articolul lui Pleşu. Dar exemplificarea nu se opreşte aici.

În pagina patru, de pildă, se vor publica fotografii în poziţii culturale ale unor somităţi din şou-biz. de exemplu, se vor poza îmbrăcate şi cu basma, intelectuale precum Anna Lesko sau Simona Senzual, stînd pe un fotoliu cu o carte-n mînă. La picioarele lor, va sta un cîine, şi el cu ochelari pe nas. Fotoexplicaţia va fi: „Animalu citeşte, Anna se piaptănă”. Sau, la Simona Senzual, „Unde-i telecomanda aia, să dau pe Mezzo, ca m-am plictisit de TVR Cultural?!”

În pagina a cincea se vor publica poze mari, cu cocalari privind un tablou de Roubens, cu fotoexplicaţia: „Du-te, fă, la sală, că nu te mai suport” - Leo de la Strehaia.

Şi tot aşa, în fiecare pagină, deocheaţi în poziţii intelectuale ne vor îndemna să citim mai mult, deoarece „cărţile educă spiritu” (Paraziţii) şi chiar vor semna editoriale în paginile revistei, cu titluri precum: „Cum mi-am petrecut sfîrşitul cocălărelii” (starea de a fi cocalar) sau „Cum să fii un intelectual desăvîrşit”, lecţie predată de Bianca Drăguşanu, cît şi „5 metode de succes pentru a citi pe diagonală cărţi groase” (Cruduţa).

De asemenea, editorii revistei Dilema promit cititorilor săi avizi de cultură alte şi alte articole pe temele cu care ne-a obişnuit: Oana Zăvoranu, în direct cu cititorii, va răspunde şi la scrisorile acestora, în pagina a doua şi, dacă e nevoie, în pagina a treia, a patra şi a opta, dacă înjurăturile şi epitetele cu care ne-a obişnuit aceasta nu încap într-o singură pagină. Revista îşi îmbie cititorii cu o rubrică nouă, intitulată simplu şi firesc: „Micul Prins”, semnat de un grup redacţional alcătuit, în mare parte, din Academia Infractorilor, atunci cînd or ieşi de la studii.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm să răsfoim împreună paginile minunatei reviste, care, încă de pe acum, se anunţă o marfă de marfă editorială.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră