“450 de oi/ Faceţi dragoste, iar nu război/ Măi”

15 Dec 2015 | scris de Luiza Moldovan
“450 de oi/ Faceţi dragoste, iar nu război/ Măi”

Sincer, nu înţelegem de ce atîta revoltă la protestul ciobanilor de la Parlament! Ne permitem să ne declarăm ofticaţi de atitudinea ingrată a făcătorilor de bulz faţă de atitudinea de intelectual rafinat a făcătorilor de lege din Parlament. Fără să vrem să intervenim cu bocancii în stînă, ne întrebăm şi noi, ca inteligenţii făcători de lege din Comisia pentru Agricultură din Parlament, de ce penele noastre nu le convine ăstora un singur cîine la 500 de oi.

Dar mai bine să întrebăm chiar un cîine cum se simte cîine singur la atîtea oi. “Bună ziua, cîine, cum vă simţiţi cîine singur la atîta amar de oi?” “Da, personal, mă simt marcat de volumul de muncă. Sînt deja afectat psihic pentru concedierea colegilor mei şi trimiterea lor în şomaj. Sigur, eu vreau să muncesc, dar atîtea oi, eu personal, sincer, nu pot să le conduc galant în stînă, oricît de mult bulz aş mînca într-o zi. Cer membrilor Comisiei pentru Agricultură din Parlament să revină asupra acestei decizii, deoarece îmi lipseşte Zbanghi, iubita mea cu care am împărţit atîtea împreună. Visez să fim din nou împreună, să mînăm oile pe dealuri, cu acceptul, desigur, membrilor Comisiei pentru Agricultură din Parlament, nu pe neve. Mulţumesc”.

Iată, aşadar, un punct de vedere articulat şi coerent, nu ca ciobanii ăştia care strigă “huo” şi sînt nepoliticoşi cu intelectualii din Parlament, cît şi cu jandarmii.

“Am aici un bulz pe care vreau să i-l dau cu dedicaţie lu ăla care a nă       scut legea asta deosebit de inteligentă”, a spus un alt cioban, “dar nu oricum, ci aş vrea să i-l întind pe faţă”, a mai spus acesta. “Să mîne ei 500 de oi cu un singur cîine, că la meserie nu le-a plăcut, le-a plăcut la Parlament, să facă legi idioate! $#@% de bagabonţi în costume”, a continuat acesta, deosebit de nervos.

Ȋnţelegem că o mînă de ciobani discută chiar în aceste momente cu intelectualii din Comisia pentru Agricultură din Parlament. Ne place să credem că în sufletul fiecărui inteligent făcător de legi din Parlament stă un suflet de cioban. Ne place să credem că, dincolo de costumul rafinat pe care-l poartă deştepţii ăştia există, ascunsă, pitită bine, băgată la dosar, o pelerină d-aia de lînă sau cum îi zice. Că, dacă n-ar fi nişte snobi aroganţi şi tîmpiţi, ar prefera de o mie de ori să-şi comande un bulz la un restaurant de fiţe decît alge cu somon fume, împachetat în poliuretan, dat prin nisip şi tras la tigaie pe laser. Ne place să mergem chiar mai departe şi să credem că empatizează cu ciobanii.

Ȋn fond, stimaţi intelectuali din Parlament, toţi avem la bază nişte ciobani.

Şi, pentru că, nu-i aşa, trăim în atmosfera de sărbătoare a Crăciunului, avem o dedicaţie pentru ciobanii cu care empatiză`m şi pe care am ajuns să-i înţelegem, pînă la finalul acestui text. O dedicaţie muzicală, venit` de peste Prut, de la trupa Zdob şi Zdub, intitulată simplu şi firesc, “450 de oi”. Audiţie plăcută! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=t1txghJnN1c

 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră