Bugetarul sănătos îţi ia taxa mai voios!

09 Sep 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Bugetarul sănătos îţi ia taxa mai voios!
Veste excelentă pentru bugetari! Pentru că şefii or au constatat că subalternii lor din sistem nu se hrănesc sănătos şi au mari probleme de sănătate, aceştia au instituit obligativitatea unei ore de nutriţie, inclusă în programul zilnic. Respectiv, aceştia vor avea o pauză obligatorie de masă între orele treişpe şi paişpe. Dar, cum nimic pe lumea asta nu vine gratis, bugetarii trebuie să plătească un preţ! Ei va trebui să stea încă o oră peste program, astfel încît ora şaişpe va deveni ora şaptişpe de plecat acasă!

Am stat şi noi de vorbă cu cîţiva dintre aceşti bugetari, iar răspunsurile lor nu au întîrziat să apară! “Este o iniţiativă lăudabilă”, spune un profesor de geografie “şi, da, mă hrănesc foarte prost pentru că nu am bani să mă hrănesc sănătos şi atunci mai bine bag un covrig între ore decît un măr, că măru-mi face şi mai foame şi trebuie să mănînc şi ce să mănînc? Că n-am bani nici să trec strada”, a comentat, aproape acid, dom’ profesor. “Şi-n plus, am n-am oră, io la unu m-apuc să mănînc, c-aşa e dispoziţia de sus!”

“Şi eu sînt de părere că trebuie să ne alimentăm sănătos. Pentru aceasta, m-am hotărît ca, în ora asta binecuvîntată, să-mi aduc de acasă, în punguţă, o caserolă cu sălăţică, un fruct şi, în ziua imediat următoare zilei de salariu, o fîşie mică de piept de pui, d-ăla cu hormoni, că e mai ieftin”, a comentat o doamnă de engleză. “Sper ca foamea asta pe care o am în mine veşnic să dispară, că, sincer, m-am săturat!”, a mai adăugat aceasta.

“Ȋn sfîrşit, au descoperit şi ei că nu mîncăm sănătos! Da’ ce? Parcă ei mănîncă? Ce? Să mănînci căcat toată ziua la televizor o fi sănătos? Mai bine nu mănînc nimic decît ca ei, că se umflă cu ciordeli şi normal că nu le mai e foame, că ei mănîncă la restaurante de lux iar noi nici de un împinge-tava n-avem bani. Ȋn ce mă priveşte pe mine, m-am obişnuit să mănînc pe sub ghişeu, să-mi vadă toţi plătitorii de taxe sandvişu cu caşcaval şi roşioara din castronel şi ceaşca de cafea, la care n-am de gînd să renunţ doar pentru că aşa s-au gîndit ăia. Fiecare mănîncă ce vrea el şi cum vrea el! Acuma, după ce că mă obligă să mănînc sănătos, mă mai obligă să mai stau şi-nc-o oră în plus la program. ‘ţi-ai dreq să fiţi!”, a mai comentat domna Rodica de la un ghişeu de taxe şi impozite.

Ȋntr-adevăr! Situaţia nu e chiar aşa de excelentă cum am prezentat-o la începutul materialului. Pentru că adevărul e întotdeauna pe teren şi mai puţin în faţa calculatorului. Angajaţii la stat care va trebui să se hrănească sănătos spun că vor protesta şi se vor aduna în faţa Guvernului rupîndu-şi în mod simbolic tichetele de masă. Chiar dacă pe urmă vor muri de foame.
 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră